Kézilabda
Dakos Noémi

Tapasztalatszerzés Pozsonyban

Publikálva: 2015.10.08 Frissítve: 2015.10.08 Röplabda

Kedden délután Szlovákia ellen lépett pályára a hazai rendezésű Európa-bajnokságra készülő női U19-es válogatott Pozsonyban. A felkészülési találkozót a házigazdák nyerték 3-1-re, de a három MTK-s játékossal felálló magyar csapat így is értékes tapasztalatokat gyűjtött.

Horváth András szövetségi edző tíz játékost hívott be a villámtúrára, de csak fővárosi csapatoktól, illetve Gödöllőről. A mérkőzést a pozsonyi jégcsarnokban játszották, s amolyan előmeccse volt a hétvégén rajtoló férfi Eb-re készülő szlovák és a világbajnok lengyel csapat találkozójának.

– Ekkora csarnokban még soha nem játszottak a lányok – mondta Horváth András a Magyar Röplabda Szövetség hivatalos honlapjának. – Ez, valamint hogy utána testközelben találkozhattak a világbajnok lengyel sztárokkal, óriási élmény volt a csapat számára.

A két válogatott trénere úgy állapodott meg egymással, hogy két órát mérkőznek a csapatok, és ebbe végül négy szett fért bele.

– Az látszott, hogy a szlovákok jó ideje együtt készültek, mi viszont edzés nélkül utaztunk el, ráadásul Mikasa labdákkal játszottunk, az otthoni felkészülés pedig Gala labdákkal zajlik. Ezeknek, illetve a némileg tartalékos összeállításnak tudható be, hogy az első szettet viszonylag simán, 16-ra nyerték a hazaiak.

A meccs további részében már jóval szorosabb lett az eredmény.

– A második és a harmadik játszmában már sikerült stabilizálni a játékunkat, és a blokkunk is működött. Előbb sokáig vezettünk is, 21-20-nál még nálunk volt az előny, de sajnos ezt követően négy komolyabb hibát is vétett a csapat, és emiatt végül ezt a szettet is elvesztettük 25-23-ra, a harmadikat pedig 25-19-re. A negyedikben viszont már a mi akaratunk érvényesült, s ezt a játszmát magabiztosan nyerte a csapat 25-16-ra, így összességében jó szájízzel zárhattuk hagyhattuk el a pályát.

Női röplabda U19-es felkészülési mérkőzés, Pozsony
Szlovákia – Magyarország 3-1 (16, 23, 19, –16)
A magyar csapat kerete: Kalotai Zsófia, Maurer Kata (Teva Gödöllő), Cicic Mária, Kilyénfalvi Zsófia, Török Kata (MTK Budapest), Benedek Gabriella, Durst Anna, Juhár Dalma, Németh Anett, Szedmák Réka (Vasas Óbuda).

(Forrás: hunvolley.hu)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!