Atlétika
Jankovics Dániel

Takewondo: Salim Kamilah harmadik helyen zárt

Publikálva: 2022.02.27 Frissítve: 2022.02.27 Taekwondo

Az albániai G2-es President’s Cupon lépett pástra a kadetek között.

A tavalyi Európa-bajnok ifjú taekwondosunk, a Durrësben zajló versenysorozaton február 26-án mutathatta meg magát a 33 kg-os súlycsoportban. Az első körben Tatrinseva volt az ellenfele. A párharcot az orosz kezdte jobban, az első pontot is ő szerezte meg, és már több ponttal is sikerült ellépnie, az első menet végén már 7-3-ra vezetett. A második etapban is tartotta Kamilah ellenfele megszerzett előnyét, és a harmadiknak ötpontos hátrányban indult neki. Ám ebben a felvonásban az ifjú Salim-lány fejtalálatát követően nemhogy egalizált, de 23-21-es előnyt harcolt ki magának. Kamilah megállíthatatlannak bizonyult, már tíz ponttal is vezetett, végül pedig 36-27-es győzelmet aratott.

A négy közé jutásért ismét orosz ellenfele kapott, ám ez a találkozó nem úgy kezdődött, mint az első. A szünetre már megnyugtató előnyben voltunk, 17-3-nál térhetett a két fél pihenőre. Kamilah olyannyira eldöntötte a mérkőzés sorsát, hogy harmadik etapra nem is került sor, mert 38-5-ös pontkülönbséggel kék-fehér lányunk jutott a legjobb négy versenyző közé.

Az elődöntőben a horvát Uglesiccsel szemben nagyon pontgazdag összecsapást vívott Kamilah, az első felvonás után már 26-27 volt az állás, sajnos nem a mi javunkra. Az utolsó menet előtt fordult a kocka, mi vezettünk 37-35-re, és kezdődhetett a taktikai csata a páston, ahol jóval kevesebb találat született. Fél perccel a vége előtt négypontos fórban voltunk, ám a horvát óriási erőre kapcsolt, és felzárkózott egy pontra, majd a mérkőzés utolsó másodperceiben fordított, mellyel kiharcolta magának a döntőbe kerülést. Salim Kamilah a magyarok legjobb eredményét elérve a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

Nyolcaddöntő:

Salim Kamilah – Vikto Tatrintseva: 36-27

Negyeddöntő:

Salim Kamilah – Nazlu Israfilova: 38-5

Elődöntő:

Salim Kamilah – Petra Uglesic: 41-43

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!