Atlétika
Nagy Marcell

Taekwondo: Gőzerővel készül Tokióra

Publikálva: 2021.06.29 Frissítve: 2021.06.29 Taekwondo

Túl van az érettségin, így immár ismét Magyarországon készül az olimpiára klubunk Európa-bajnok taekwondósa, Salim Omar.

Visszatért Magyarországra, és immár ismét Budapesten készül az olimpiai játékokra klubunk Európa-bajnok taekwondósa, Salim Omar (54 kg). Az alig 18 éves versenyző középiskolai kötelezettségei miatt tért vissza az Egyesült Államokba a kontinensviadal megnyerését követően.

Túl vagyok az érettségin, szerencsére minden jól sikerült, jók lettek a jegyeim – árulta el Omar.

Omar édesapja, az olimpai bajnok Salim Gergely irányításával készül az ötkarikás játékokra, ahol a megszokottnál egy súlycsoporttal feljebb, az 58 kilogrammosok mezőnyében kell majd bizonyítania – igaz, klubunk kiválósága a Szófiában rendezett kvalifikációs tornán már bebizonyította, ez sem okoz gondot neki.

A technika tökéletesítése folyamatos munkát, gyakorlást igényel, ez soha nem marad abba. Most – alig pár héttel az olimpia előtt – inkább az állóképesség-fejlesztésre koncentrálunk, hogy bírjam erővel a küzdelmet – engedett bepillantást a kulisszák mögé az ifjú taekwondós.
Omar a tervek szerint július 7-én utazik a japán fővárosba, mivel már az ünnepélyes megnyitó másnapján szőnyegre lép, és bizony kell az idő az akklimatizálódásra. A taekwondósok a Tokiótól 40 kilométerre délkeletre található Csiba városában, a Makuhari Messe Rendezvényközpontban mérik össze tudásukat. Az 58 kilogrammosok küzdelmei július 24-én, magyar idő szerint hajnali 3 órakor kezdődnek.

A sorsolás többé-kevésbé a világranglista-helyezések alapján történik, így nagyjából sejthető, hogy kikkel kerülhetek össze. 16 induló van az én súlycsoportomban, az első helyezett küzd meg az utolsóval, a második az utolsó előttivel, és így tovább. Igyekszünk felkészülni az összes szóba jöhető ellenfélből, de ahogy már korábban is mondtam, igyekszem nem túlgörcsölni a dolgot: megnézem épp ki következik, aztán „úszom az árral”.   

Klubunk ifjú tehetsége elárulta, a napi két-három edzés mellett egyelőre nem volt sok ideje felfedezni Budapestet és Magyarországot, de bízik benne, hogy az olimpia után egy balatoni nyaralás még belefér a programba.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!