Karate
Sterck Laura

Taekwondo: Taroltunk az országos bajnokságon

Publikálva: 2021.11.28 Frissítve: 2021.11.28 Taekwondo

Csapatban és egyéniben is remekül szerepeltünk.

Két évet böjtölt a hazai taekwondo társadalom, hogy újra országos bajnokságot rendezhessen a Magyar Taekwondo Szövetség. Az országos bajnokságon és Dél-Koreai Nagykövet-Kupán hatalmas tapsot kapott klubunk kiválósága, a tokiói olimpián ötödik helyig jutó Salim Omar Gergely.

A 2020-ban a vírushelyzet miatt elmaradt országos bajnokság miatt igazán kiéhezetten érkeztek a legnagyobb hazai versenyre a három „műfajban” érdekelt taekwondósok. Dunaharasztiban ugyanis egy nap alatt a küzdelem, a formagyakorlat és a gyorsrúgó verseny kategóriáiban is bajnokokat avattak.

A legnagyobb érdeklődés természetesen a nyáron Tokióban bronzmérkőzést vívó olimpikon, Salim Omar Gergely küzdelmét övezte, aki a junior Európa-bajnokságon ötödik helyig jutó Vince Mátéval meccselt. Az itt már a felnőttek között vitézkedő Vince az elején meg tudta lepni Salimot, de a végére bejött a papírforma és az olimpiai ötödik látványos mérkőzésen gyűjtötte be a bajnoki aranyat és a tapsvihart.

Testvére, Sharif Gergely sem maradt le és immár ő is magyar bajnoknak mondhatja magát, ráadásul küzdelemben a csapatversenyt is az MTK Budapest nyerte.

Forrás, borítókép: Magyar Taekwondo Szövetség

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!