Atlétika
Krizsán Xénia

Taekwondo: Sikeres visszatérés

Publikálva: 2021.03.09 Frissítve: 2021.03.09 Taekwondo

Hosszú kihagyás után léptek tatamira klubunk taekwondósai.

Majd egy év szünet után léphetett ismét tatamira klubunk három kiváló taekwondósa: Patakfalvy Csenge (-62 kg), Patakfalvy Luca (-53 kg) és Bailey Kelen (-87 kg). A bolgár fővárosban rendezett Ramus Sofia Open G1-es besorolású olimpiai világranglista-pontszerző verseny volt, amelyet a vírushelyzetre való tekintettel ún. bio-biztosított buborékban rendeztek.
Patakfalvy Luca – harmadik számú kiemeltként – csak a második körben lépett küzdőtérre, ahol a bosnyák Katarina Kraisnik várt rá. Ezen a meccsen még látszott a hosszú kihagyás, de Luca végig vezetve, a vártnál ugyan kicsit szorosabb meccsen, de viszonylag magabiztosan, 20-17-re nyert.

A következő körben a német Sophie Stoiber igyekezett megállítani Lucát, de szerencsére nem járt sikerrel. Az első két menet szoros volt ugyan, vezetett is a német lány, de az utolsó menetben Luca nagyot hajrázott, és végül 10-4-re nyerni tudott.

Az elődöntőben az olimpiai ezüstérmes szerb Tijana Bogdanovics várt Lucára. Végig kiegyenlített küzdelem folyt a tatamin, de a második helyen kiemelt szerb lány végül érvényesíteni tudta rutinbeli fölényét, így ő jutott a döntőbe, Luca pedig bronzéremnek örülhetett.
Patakfalvy Csengére a litván Klaudija Tvaronaviciute várt az első mérkőzésen. Az első két menet egyenlő erők küzdelmét hozta, a harmadikban azonban – Csenge kisebb figyelmetlenségét kihasználva – a litván lány megkaparintotta győzelmet.
Bailey Kelen élete első felnőtt versenyén lépett tatamira Szófiában. A küzdőtéren – szerencsére – ebből semmi nem látszott: első mérkőzését magabiztosan, 8-3-ra nyerte a macedón Damjan Trajkovski ellen.
A második körben a negyedik helyen kiemelt jordán Anas Sadek várt klubunk taekwondósára. Kelen bátran kezdett és hamar meg is szerezte a vezetést, de a rutinos Sadek a folytatásban fel tudta őrölni ifjú ellenfelét, így a Brüll Alfréd akadémista ötödik helyen végzett élete első felnőtt versenyén.

A hosszú, verseny nélküli időszak után kifejezetten biztató teljesítménnyel rukkoltak elő klubunk fiataljai, ami mindenképpen jó előjel az áprilisi Európa-bajnokság előtt, amelynek ugyancsak Szófia ad majd otthont.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!