Tenisz
Gálfi Dalma

Taekwondo: Salim Sharif Gergely ötödik az Európa-bajnokságon

Publikálva: 2022.05.20 Frissítve: 2022.05.20 Taekwondo

Az MTK Budapest taekwondósai közül Salim Sharif Gergely az ötödik helyen végzett, míg Bailey Kelen a nyolcaddöntőig jutott a manchesteri Európa-bajnokságon.

Salim Omar Gergely aranyérme és Patakfalvy Luca ötödik helye után pénteken újabb két MTK Budapest-versenyzőnek szoríthattunk a Manchesterben zajló taekwondo Európa-bajnokságon.

A hazai szövetség beszámolója szerint Salim Sharif Gergely (58 kg) a nyolcaddöntőben a moldáv Stepan Dimitrovot 25-5-re győzte le, majd a negyeddöntőben ismerős ellenfelet kapott az olimpiai bajnok olasz, az Omart Tokióban búcsúztató Vito Dell’Aquila személyében.

Sharif kétpontosával indult a meccs, amire ütéspont volt az olasz válasza. Egy intés után (3-1) jött az egyenlítés testre elhelyezett rúgással. Az olasz többször is szabálytalanság után szerzett pontot, amit a videózások után rendre el is vettek tőle, és 5-5-tel mehettek pihenni. Pont nélkül peregtek a másodpercek a második menetben, több mint hatvan is elment, mikor Dell’Aquila egyik ütése talált (5-6). A hajrához közeledve 6-10-re ellépett az olasz, sőt, növelte is fórját az utolsó pillanatokban, így hatpontos hátrányból várhatta a záró etapot Sharif (6-12). Ment is előre az utolsó két percben, de az olasz talált többször, és az utolsó percre már tíznél is többel vezetett (6-18). Újítani már nem tudott a magyar fiú, így az olimpiai bajnok jutott az elődöntőbe (8-20). Salim Sharif ötödik lett.

Bailey Kelen (87 kg) először léphetett pástra a felnőttek között Európa-bajnokságon. A legjobb 16 közé kerülésért a negyedik kiemelt Caden Cunningham ellen meccselt.

Kelené volt az első két pont, azonban a brit ütésponttal és fejtalálttal fordított (2-5). A kezdeti nagy rohanás után kicsit visszavettek a felek, és 4-9-ről várhatták a folytatást. Pillanatok röppentek csak el a második két percből, mikor Kelen 10-9-re fordított. Videózást kértek a házigazdák, de ezt elutasította a zsűri. Egy fejtalálattal Cunningham visszavette a vezetést, ezt Galambos Bence nézette meg a zsűrivel. Ezt az akciót jóváhagyták, amelyet újabb brit pontok követtek, és az utolsó két perc előtt 11-20 volt az állás. Megragadt a különbség tíz pont körül, 13-23-ról indult az utolsó hatvan másodperc. Kelen utolsó akcióit hárítani tudta a brit, és ezzel ő jutott a legjobb nyolc közé (13-25).

EURÓPA-BAJNOKSÁG, MANCHESTER

58 kg, Nyolcaddöntő:

Salim Sharif Gergely – Stepan Dimitrov: 25-5 (pontkülönbséggel)

Negyeddöntő:

Salim Sharif Gergely – Vito Dell’Aquila: 8-20

87 kg, Nyolcaddöntő:

Bailey Kelen – Caden Cunningham: 13-25

Forrás: Magyar Taekwondo Szövetség

 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!