Kézilabda
Kekezovity Anna

Taekwondo: Salim Omar ismét történelmet írt

Publikálva: 2022.12.09 Frissítve: 2022.12.09 Taekwondo

A világbajnoki cím után a Grand Prix nagydöntőn először képviselhette hazánkat magyar versenyző Salim Omar személyében.

A Szaúd-Arábiában, Rijádban zajló Grand Prix döntőre kategóriánként a tizenhat legjobb versenyző kapott meghívást. Az 58 kilogrammosok között Salim Omar is ott volt, aki ezzel újra beírta magát a történelemkönyvekbe, hiszen soha nem volt még magyar résztvevője a versenysorozat nagydöntőjének.

A nyolcaddöntőben mexikói ellenfelet kapott sportolónk, s ez nagy csatát tartogatott, hiszen Salim Omar nyolcadik-, míg ellenfele, Brandon Plaza Hernandez kilencedik kiemeltként kezdte meg a versenyzést. Az összecsapás darabosan kezdődött, hiszen többször videózásra került sor. Sajnos versenyzőnk fejtalálatát nem adták meg, ezután pedig a mexikói került hárompontos előnybe. Kapaszkodni próbált Omar, de az első menet 10-4-es eredménnyel a mexikóié lett.

A folytatásban kék-fehér sportolónk két fejtalálattal kezdett, ám a mexikói sem maradt adósa, ő is betalált, és két intéssel újra nála volt az előny. Nagy harc volt a páston, nem kímélték egymást a felek, ugyan Omar már négy intésnél járt, de a második etapot 16-13-ra nyerte.

1-1-ről folytatódott a mindent eldöntő menet, ahol nagyon ellépett a mexikói, hét ponttal vezetett. Salim Omar szenzációsan visszazárkózott, 7-7-nél egyenlített. A végjáték nagyon izgalmasan alakult, hol Omar, hol Hernandez vezetett egy ponttal, ám sajnos az idő lejártakor a mexikói örülhetett, Omar pedig búcsúzni kényszerült a nyolcaddöntőben.

Forrás: Magyar Taekwondo Szövetség

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!