Kézilabda
Kekezovity Anna

Taekwondo: Salim Omar Gergely háromszoros Európa-bajnok

Publikálva: 2024.05.09 Frissítve: 2024.05.09 Taekwondo

A belgrádi kontinensviadalt hibátlan teljesítménnyel nyerte meg sportolónk.

Az Európa-bajnokság első versenynapján máris kiválóságunknak, Salim Omar Gergelynek szurkolhattunk. A 63 kilogrammosok mezőnyében a holland Riad Bouhmida ellen kezdte meg a szereplést. Ugyan a meccs első etapjában a holland vezetett, de sportolónk egy perccel a vége előtt egyenlített. Sajnos ezután újra ellépett négy ponttal a holland, de megszerezte ötödik intését is közben, ami Omar számára jelentette a menetgyőzelmet. A második felvonás teljesen másképp alakult, Omar gyönyörű fejtalálatával már 5-0-ra vezetett, és büszkeségünk nagyon taktikusan két pont előnyt megtartott a végéig, így 2-0-val bejutott a legjobb tizenhat közé.

A folytatásban kék-fehér taekwondósunk spanyol ellenfelet kapott Joan Joquera Cala személyben, aki ellen az első menet nagyon izgalmasan alakult, hol az egyik, hol a másik versenyző birtokolta az előnyt. Ám jöttek Omar pillanata, ami azt eredményezte, hogy 16-8-ra megnyerte az első etapot. A másodikban 6-3-ra a spanyol sportoló lépett meg, ám nagyot hajrázott Omar, így 10-7-re nyerte a második menetet is.

Már a negyeddöntőben járt versenyzőnk, ahol az albán Juirdo Cani volt az ellenfele. Az első menetet pontkülönbséggel hozta Omar, a másodikban pedig egy fejrúgást követően ápolni kellett az albánt, aki nem is tudta folytatni a mérkőzést. Ezzel a győzelemmel pedig Omar már az elődöntőben találta magát, ahol Volodymyr Bystrovval már a döntőért harcolhatott meg. Remek kezdést parádés befejezés követte, 10-3-as sikerrel vette az első menetet Omar. A másodikban nem sikerült ilyen hamar leszakítani az ukránt, de 14-8-as eredménnyel ez a menet is meglett, így Salim Omar Gergely készülhetett az Európa-bajnoki fináléra.

A döntőben a török Hakan Recher volt az ellenfél, akivel szinte egymásnak estek a meccs első pillanatában. 8-8-nál egyenlőt mutatott az eredményjelző, és egészen drámaian alakult az első menet végjátéka, ráadásul a török volt egypontos előnyben. Omar a legvégén betalált, így 10-9-re elvitte az első etapot.

A második menetben 3-0-s előnyre tett szert a török, de látványos akcióinak köszönhetően Omar 7-5-re fordított. A hajrára 9-5-ös előnnyel érkezett sportolónk, aki nem engedte ki a kezéből a meccset, és megszerezte harmadik Európa-bajnoki aranyát.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!