Kézilabda
Poczetnyik Luca

Taekwondo: Salim Omar Gergely édesapja útját járja

Publikálva: 2024.05.11 Frissítve: 2024.05.11 Taekwondo

Kihívásként tekint édesapja és nagybátyja eredményeire a pénteken, Belgrádban harmadik Európa-bajnoki címét ünneplő sportolónk.

Már harmadik Eb-címét ünnepelhette tegnap este Belgrádban Salim Omar Gergely, aki ezúttal a 63 kg-osok mezőnyében sem talált legyőzőre a kontinenstornán.

– Nem jöttem túl nagy várakozásokkal Belgrádba, nekem új volt a 63 kg-os mezőny. De megszerezni a harmadik Eb-címemet, az fantasztikus érzés. Mindegyik másért volt különleges. Az első azért, mert értelemszerűen az volt az első és az tűnt a legszebbnek. A címvédés után úgy éreztem, ez a legjobb érzés. Most, hogy harmadszorra is megvan, leírhatatlan, amit érzek. Hány ember képes erre, hívta fel rá a figyelmemet az édesapám, aki maga is háromszoros Európa-bajnok. 

Közeleg az olimpia, ami már a második lesz Omar karrierjében. Tokióban ötödik helyen zárt, az Eb pedig az utolsó komolyabb állomás volt a számára.

– Az olimpia előtt jó volt újra versenyezni, még ha másik súlyban is. Az sem lett volna baj, ha nem nyerek. Persze így még jobb, főleg, hogy jó kis csatákban győztem. Három hónap van Párizsig, folytatjuk a munkát. Nem támasztok túl sok elvárást magammal szemben az olimpiával kapcsolatban. Tudom, mire vagyok képes, keményen eddzek, és megpróbálom élvezni az egész folyamatot. Persze, ha aranyéremmel térek haza, nem leszek túl csalódott. 

Omar nem érez nyomást, inkább motiválják családjának korábbi remek eredményei. 

– Az édesapám vagy a nagybátyám, Salim József eredményei nem tesznek rám nagyobb nyomást. Inkább kihívásként tekintek rá. Ok, apa nyert három Eb-t? Akkor én is megcsinálom. A nagybátyjám eggyel többet nyert? Legyen akkor az a következő szint, amit el akarok érni. Nagyon jó, hogy tudok édesapámmal ezekről beszélni és ilyen csodás család áll mögöttem.

Forrás: Magyar Taekwondo Szövetség

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!