Atlétika
Magyari Zoltán

Taekwondo: Patakfalvy Luca ötödikként zárta a szófiai megmérettetést

Publikálva: 2022.03.08 Frissítve: 2022.03.08 Taekwondo

A hétfői versenynapon kék-fehér sportolónk is megmutathatta magát a Ramus Openen.

Március 7-én volt a ‒ kilencedik alkalommal megrendezett ‒ G2-es verseny zárónapja, amikor Patakfalvy Luca is pástra lépett.

Patakfalvy Luca az 53 kilogrammosok kategóriájában versenyzett A nyolcaddöntőbe jutását könnyedén rendezte szerb ellenfelével, hiszen az első menetben 7-0-ra, a másodikban pedig már 10-1-re vezetett. A harmadik etapban próbálkozott ugyan Csecsanics, de Luca fantasztikusan védekezett, így esélyt sem hagyott ellenfelének a felzárkózásra.

A nyolcaddöntőben nehezebb feladat előtt állt, Al Halwanival szemben kemény küzdelem folyt a páston. Az utolsó felvonás előtt kék-fehér lányunk volt 3-1-es fórban, majd kiharcolta az 5-1-es vezetést, így legyőzte olasz ellenfelét.

A negyeddöntőben a mexikói Villegas Machoróval szemben az első etapban egyetlen ütéspont született Luca részéről, majd a második menet sem hozott pontban változást. Luca vezetésével kezdődött meg a harmadik felvonás, ám sajnos a mexikói örömével zárult, hiszen 5-1-re fordított az ellenfele. Erre még több válasza is volt Lucának, de a mexikói is három ponttal gyarapította sajátjait, így 8-3--as vereséget mért sportolónkra. Luca az ötödik helyen zárta a szófiai Ramus Opent.

Legjobb 16 közé jutásért:

Patakfalvy Luca – Marija Csecarics: 17-3

Nyolcaddöntő:

Patakfalvy Luca – Sarah Al Halwani: 5-3

Negyeddöntő:

Patakfalvy Luca – Fabiola Villegas Machoro: 3-8

Patakfalvy Luca mellett Józsa Levente (TFSE) is ezen a napon szerepelt, aki aranyérmet szerzett a 68 kilogrammosok között.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!