Atlétika
Kulunics Vince

Taekwondo: Patakfalvy Luca és Csáki Hanna is ezüstérmes a Horvát Openen

Publikálva: 2022.06.22 Frissítve: 2022.06.22 Taekwondo

Az MTK Budapest taekwondósai közül Patakfalvy Luca az 53 kilósok, míg Csáki Hanna a 46 kilós juniorok között szerzett ezüstérmet a Horvát Openen.

A zágrábi, G2-es besorolású Horvát Openen indult magyar taekwondósok közül ketten is a döntőig meneteltek a múlt hét végén. A két finalista egyaránt az MTK Budapest versenyzője. 

Patakfalvy Luca a felnőttek 53 kilós megméretésén horvát, német, majd újra horvát ellenfelet győzött le 2-0-ra a fináléig, aztán az aranycsatában csak az izraeli Abishag Semberg tudta felülmúlni sportolónkat 2-1-re. Lucának így ezüstérem lett a jutalma.

A 46 kilogrammos junior lányok között Csáki Hanna előbb szerb riválist győzött le 2-1-re, majd a német kihívója elleni 2-0-s sikerrel már a döntőben találta magát. A legfényesebb éremért zajló küzdelemben a dán Carot Christophersen bár 2-0-ra nyert, Hanna az előkelő második helyért is nagy dicséretet érdemel.

A magyarok egyébként három érmet szereztek a viadalon, a Honvédot erősítő Füredi Rebeka a 73 kilósok között lett a harmadik.

Fotó: wtftaekwondo.hu

 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!