Tenisz
Gálfi Dalma

Taekwondo: Patakfalvy Luca bronzérmes az Európa Játékokon!

Publikálva: 2023.06.24 Frissítve: 2023.06.25 Taekwondo

Sportolónk a taekwondós küldöttség első érmét szerezte meg.

Szombaton Patakfalvy Luca eredményes szerepléséért szoríthattunk az Európa Játékokon, sportolónk a nyolcaddöntőben a dán Lyngbaek ellen lépett pástra. Az első menet tapogatózással indult, ám ezután Luca egy-két ponttal megszerezte a vezetést, a menetet pedig magabiztosan nyerte meg 10-3-ra. A második etapban folytatódott Luca dominanciája, 9-0-ra lépett el, és a menet pontkülönbséggel ért véget, így versenyzőnk ezzel a negyeddöntőre készülhetett.

A legjobb 8 között a brit McKew ellen sportolónk jól kezdett, az első menet felénél 4-0-ra vezetett, és a folytatásban sem engedélyezett pontot ellenfelének, így 7-0-ra hozta az első részt. A második etap a brité lett, így döntő ütközetre került sor. A sorsdöntő felvonást Luca parádésan kezdte, 5-0-s előnyt dolgozott ki, és ugyan feljött egy pontra a brit, de Luca kontrái érvényesültek, amivel eldöntötte a meccs kimenetelét.

Az elődöntőben a spanyol Alma Maria Perez Parrado várt sportolónkra, a spanyol 4-0-s fórba került, és ugyan Luca 4-2-re visszajött, az első menetet ellenfele nyerte meg. A második etap Luca két pontjával indult, de az utolsó fél percbe 2-2-es állással mentek a felek, amiből Luca ugyan előbb elhúzott, de a spanyol fejtalálata 5-3-ra eldöntötte a meccs sorsát.

Luca a bronzért küzdhetett tovább, az izraeli Biana Lagerrel kellett megharcolnia. Gyönyörű indítás után Luca 7-1-re vezetett, és hiába zárkózott fel az izraeli, az első menet sikere nem forgott veszélyben. A második etap ennél is simábban alakult, 19-4 is volt már az állás Luca javára, aki végül 25-4-re nyert, megszerezve az Európa Játékok taekwondós küldöttségének első érmét.

Vasárnap Luca testvérének, Patakfalvy Csengének szurkolhatunk. 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!