Tenisz
Fucsovics Márton

Taekwondo: Patakfalvy Luca arany-, Csenge ezüstérmes az Európai Egyetemi Játékokon

Publikálva: 2022.07.30 Frissítve: 2022.07.30 Taekwondo

Az MTK Budapest taekwondósai közül Patakfalvy Luca aranyérmet szerzett, míg Patakfalvy Csenge a dobogó második fokára állhatott fel a Lodzban zajló Európai Egyetemi Játékokon.

A lengyelországi Lodzban zajló Európai Egyetemi Játékokon csütörtökön a poomsae versenyszámokkal mutatkozott be a taekwondo, melyen két érmet is nyertek a magyarok, és pénteken, az első küzdelmi napon sem maradtunk dobogós helyezések nélkül – köszönhetően az MTK Budapestet erősítő Patakfalvy lányoknak.

Patakfalvy Luca (57 kg, Corvinus) hazai versenyzővel nézett farkasszemet kezdésként: a lengyel Lucja Oleszczuk ellen 2-0-s győzelemmel melegített a negyeddöntőben. Az elődöntőt is ugyanilyen arányban hozta a spanyol Maialen Renteria Perez ellen, míg a fináléban az osztrák Lea Violetta Hoeglingert verte 2-1-re, és állhatott a dobogó legfelső fokára.

Patakfalvy Csenge (62 kg, Corvinus) ezüstéremmel térhet haza Lodzból, miután a negyeddöntőben 2-0-ra verte a német Mona Afshariant, majd az elődöntőben a brit Ella Sands ellen ismét két menet után véget ért az összecsapás, a döntőt viszont a horvát Ivana Arelic nyerte ugyanilyen arányban.

A magyarok harmadik pénteki érmét – bronzot – Szűcs Krisztián (68 kg) nyerte.

(Forrás: wtftaekwondo.hu)

 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!