Kajak-kenu
Korisánszky Dávid

Taekwondo: május végéig eldől, D. Kiss Zoltán ott lehet-e a paralimpián

Publikálva: 2024.05.15 Frissítve: 2024.05.14 Taekwondo

A hősies küzdelemmel Eb-bronzérmet szerző sportolónk számára a megméretések még nem értek véget.

2017 után újra dobogóra állhatott kontinenstornán D. Kiss Zoltán parataekwondós, mindezt hősies küzdelem árán érte most el. De lehet, nem ez volt az utolsó idei nagy versenye. Zoli edzője, a parataekwondo szakágat vezető Szarka Tünde így kezdte az értékelést. 

– Éremért utaztunk Belgrádba, ez volt az előzetes célkitűzés. Napokkal ezelőttig minden rendben is volt, de egy hirtelen jött sérülés megnehezítette Zoli dolgát. Később is tudott kijönni Szerbiába, és innen már hatalmas fegyvertény, hogy bronzérmesként mehetett haza. A negyeddöntőben óriási csatában tudott nyerni erős ellenféllel szemben, hatalmasat hajrázva. Az elődöntőben viszont nem engedhettük pástra már, nem volt olyan erőállapotban.

Pedig az elődöntő több szempontból is érdekesnek ígérkezett. Az a Ramazanov várt ugyanis Zolira, aki márciusban legyőzte őt a paralimpiai selejtező fináléjában, és ezzel megfosztotta a magyar taekwondóst a direkt kvótától. Pedig sokáig úgy volt, ott sem lesz az orosz, majd a semmiből feltűnt.

– Évekig nem szerepelt versenyeken Ramazanov, az orosz sportolók eltiltása miatt. Kvalitásai alapján viszont egyértelműen már ranglistáról ott lett volna a helye Párizsban, de verseny nélkül nem gyűjtötte a ranglistapontokat. Aztán a semmiből feltűnt Bulgáriában a selejtezőn, így mindenki esélyét elvette igazából a selejtezőn, egyértelműen kiemelkedett a mezőnyből. Egyébként Zolival nagyon jóban vannak, most is, mikor találkoztak a verseny előtt, megbeszélték, majd az elődöntőben összecsapnak, miután látták az ágrajzot. Nem adtuk fel viszont a paralimpiai szereplés lehetőségét, ugyanis benyújtottuk szabadkártya igényünket. Reméljük, pozitív elbírálásban lesz részünk, Zoli nagyon megérdemelné, hogy ott legyen. Május végére kiderül, mi lesz a döntés – adott képet a szakember a paralimpiai szereplés lehetőségéről.

Forrás: Magyar Taekwondo Szövetség

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!