Kézilabda
Fekete Bozsana

Taekwondo: közel a bronzmeccsekhez

Publikálva: 2023.06.23 Frissítve: 2023.06.23 Taekwondo

Salim Sharif kettőből egy meccset nyert meg, míg Csáki Hanna siker nélkül zárta az Európa Játékokat.

Csáki Hanna meccsével indult a pénteki nap, az első kiemelt Lena Stojkovics ellen kezdett a 46 kilogrammosok kategóriájában. Hanna nagyon megszorongatta ellenfelét a második menetben, de a horvát jutott tovább a legjobb nyolc közé. Mivel a horvát egészen a fináléig verekedte magát, Hanna a vigaszágon folytathatta a versenyt, s a brit Phoenix Faith Hayley Goodmannel került össze. A párharcot végül 2-0-ra a brit nyerte meg.

Salim Sharif az 58 kilogrammosok nyolcaddöntőjében a moldáv Serghei Uscovot kapta, aki az első menetben végig vezetett. Sharif ugyan nagyot hajrázott, de így sem tudott fordítani. A második felvonásban sportolónk bő fél perc alatt eldöntötte az etap sorsát a maga javára. A döntő menetben nem kímélték egymást a felek, végig kiélezett meccset folytattak egymással, és 28-24-re a mi fiunk nyert, amivel továbbjutott a negyeddöntőbe.

A folytatásban Sharif a francia Cryan Ravet ellen lépett pástra. Sharif fejtalálattal indított, de videózás után elvették tőle a találatot, a menet további része pedig a franciáé volt, amit be is húzott. A másodikban folytatódott Ravet jó szériája, és 9-1-re hozta a második menetet is, így ő jutott tovább az elődöntőbe. Sharif viszont vigaszágon nem tudta folytatni a versenyt, ugyanis Ravet a következő körben spanyol ellenfelével szemben alulmaradt.

Szombaton Patakfalvy Lucának, vasárnap Patakfalvy Csengének, hétfőn pedig Bailey Kelennek szurkolhatunk az Európa Játékokon.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!