Atlétika
Jankovics Dániel

Taekwondo: ez a sportág hétvégéje volt, Patakfalvy Csenge bronzérmes lett Szarajevóban

Publikálva: 2022.11.21 Frissítve: 2022.11.21 Taekwondo

Salim Omar világbajnoki aranyérme után a világbajnokságon az ifjabbik testvér következett, illetve női vonalon is szép sikert értünk el a Bosnyák Openen.

November 20-án Szarajevóban rendezték a G2-es besorolású, Bosnyák Opent. Patakfalvy Csenge ausztrál ellenféllel szemben kezdte meg a versenyzést, Medd Saskia ellen 2-0-s sikert aratott. A folytatásban a horvát Jakkovljevicset győzte le 2-1-re. Ezzel a győzelemmel már biztossá vált, hogy éremmel távozik, csak a színe volt kérdéses.

Az elődöntőben a spanyol Marta Calvo Gomez ellen nem sikerült a bravúr, így a harmadik helyet szerezte meg sportolónk.

Patakfalvy Csenge G2-es Openen való szereplésén kívül a világbajnokság utolsó napján is érdekeltek voltunk, hiszen a Salim-testvérek kisebbike, Salim Sharif Gergely lépett pástra az -58 kilogrammosok kategóriájában.  A legjobb 32 közé jutásért Domenyck Devonte Lopes ellen harcolt meg. A találkozót Sharif nagy elánnal kezdte, az első menetben a tizenkétpontos különbséget megszerezve nyerte az etapot. A második felvonásban alig negyven másodperc kellett a sikerhez, így 2-0-val hozta a meccset.

A legjobb 16 közé jutásért üzbég ellenféllel, Amirbek Tuarevvel vívott párharcot. Nem sok pont esett egyik etapban sem, de szerencsére Sharif neve mellett szerepelt mindkét menetben a több találat, így 2-0-val már a következő összecsapására készülhetett. 

A legjobb 16 között mexikói ellenfelet kapott az ifjabbik Salim, Brandon Plaza Hernandez személyében. A rivális uralta mindkét menetet, sajnos végig a kezében tartotta a páston folyó harcot, így a 2-0-nak a hazai versenyző örülhetett, így Sharif számára véget ért a világbajnokság, ahol a kilencedik helyen végzett.

Forrás: Magyar Taekwondo Szövetség

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!