Karate
Sterck Laura

Taekwondo: érem nélkül zártuk a kadet-világbajnokságot

Publikálva: 2022.07.31 Frissítve: 2022.07.30 Taekwondo

Salim Kamilah ötödik lett, Fehér Szidónia az első körben búcsúzott.

Az első szófiai versenynapon Salim Kamilah ‒ -33 kilogrammosok között ‒ lépett pástra, az első fordulóban a bosnyák Kujacic ellen kezdett. Ugyan Kamilah ellenfele indult jobban, de ez semmit sem jelentett, hiszen sikeresen fordítani tudott sportolónk, így 15-3-ra ó nyerte az első menetet. A második etapban a tizenkét pontos különbség is megvolt javunkra, így idő előtt, Kamilah 2-0-s győzelmével vége lett a párharcnak.

A nyolcaddöntőben a kazah Seribayeva ellen már az első menetben kialakult a tizenkét pont különbség Kamilah javára, ami a magyar leány sikerét jelentette. A második felvonásban ötven másodperc is elegendő volt Kamilahnak a pontkülönbség kiharcolásához, így már a negyeddöntőre készülhetett.

A legjobb nyolc között a thaiföldi Arisa Zaelee ellen kék-fehér versenyzőnk irányította az összecsapást, ám nem lehetett félvállról venni az ellenfelet, hiszen nagyon igyekezett felzárkózni. A menet végül 14-10-es magyar sikerrel zárult. A második etapot Kamilah fejrúgása indította, mellyel 8-0-ra elléptünk, ám Zaelee tízpontos hátrányból is egyenlített a menet során, sőt a győzelmet is ő szerezte meg. 1-1-es állásról várhattuk a folytatást, ahol a jó kezdés a miénk volt, de a felvonás felénél döntetlen mutatott az eredményjelző. Ugyan fél perc volt még a meccsből, és hatpontos hátrányban volt Kamilah, az esélyt sem kaphatta meg az egalizálásra, ugyanis megkapta a negyedik intését is, mellyel automatikusan ellenfelének ítélték a menetet, így 2-1-re elveszítette Kamilah a negyeddöntős mérkőzését.

Fehér Szidónia az -55 kilogrammos súlycsoportban szombaton kezdte meg a versenyzést, ahol a legjobb 32 között a jordán Hanan Suliman Al Refa’az volt a riválisa. Az első menetet szinte végig vezetve sikerrel hozta Szidónia. A másodikban a jordán lány győzedelmeskedett, így a mindent eldöntő utolsó felvonás várt kék-fehér sportolónkra, akire húsz másodperccel a vége előtt rászámoltak, és 5-0-s hátrányban volt. A találkozót végül 2-1-re a jordán versenyző nyerte, Szidónia az első párharcán búcsúzott a világbajnokságtól.

A bolgár fővárosban tovább folytatódik a taekwondót szeretők számára a szurkolás, hiszen augusztus 3-án már Csáki Hannáért szoríthatunk. 

Forrás: Magyar Taekwondo Szövetség

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!