Atlétika
Krizsán Xénia

Taekwondo: az első fordulóban búcsúzott minden sportolónk Párizstól

Publikálva: 2022.09.02 Frissítve: 2022.09.02 Taekwondo

Patakfalvy Lucának, Salim Omarnak és Salim Sharifnak sem sikerült a legjobb 16 közé jutni a Grand Prix-n.

A franciaországi Grand Prix egyik versenyzőnk számára sem jó szájízzel ért véget. Az első versenynapon szerepelt mind a három kék-fehér sportolónk. Patakfalvy Luca nyitotta a sort az -57 kilogrammosok között, a brazil Sandy Macedo ellen lépett pástra. A párharcot a dél-amerikai kezdte jobban, ő talált először, sőt egy perc után már 5-0-s előnyben volt. Az első menet vége előtt néhány másodperccel a 12 pontos különbséget is elérte a brazil, így az első etapot győzelemmel zárta.

A második felvonásban felszívta magát Luca, jól kezdett, 3-0-s fórral indított. Sajnos a brazil sem hagyta magát, egy perccel a vége előtt ismét mi voltunk 5-3-as hátrányban. Luca mindennel próbálkozott, több technikát is bevetett, ám ez sem fordította meg az állást, 2-0-s vereséget szenvedett, így búcsúzott a párizsi versenytől.

A pénteki programban ezután Salim Omar Gergely következett, aki ‒ testvérével azonos ágra került az -58 kilogrammosok súlycsoportjában ‒ a jordán Mahmoud Altaryreh ellen kezdett. Salim Omar nagy lendülettel indított, de igazán hektikusan alakult az első menet, melyet végül 15-9-re sportolónk nyert meg.

A folytatásban a jordániai versenyző uralta a párharcot, Salim Omar több intéspontot is szerzett, így már kilencpontos hátrányban volt. A második felvonást ellenfele nyerte, így 1-1-es döntetlenről következhetett a mindent eldöntő menet.

Mindkét sportoló fejtalálattal kezdett, ám sajnos Mahmoud ezt még kétszer meg tudta ismételni, így 10-3-ra ellépett. Salim Omar igyekezett zárkózni, 11-7-re sikerült csökkentenie a hátrányt, de ellenfele taktikusan húzta az időt, ami elegendő volt ahhoz, hogy Omar búcsúzzon a versenytől.

A Grand Prix-n már csak Salim Sharif Gergely továbbjutásában bízhattunk, aki a mexikói Cesar Rodriguezzel találta szemben magát az első megméretésen. Pontesővel indult a viadal, de így is Sharif került hátrányba 5-3-nál. A mexikói testrúgással folytatta a menetelést, már hétpontos vezetést szerzett, így a menet végén is ő örülhetett.

A második etapot Sharif kezdte lendületesebben, 4-3-nál ő irányította a találkozót, ám videózást követően fordítani tudott a mexikói, majd ismét fejtalálatot ítéltek meg Rodrigueznek, aki ezt a menetet is behúzva ejtette ki versenyzőnket a párizsi versenyről

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!