Taekwondo
Salim Omar

Taekwondo: Bukarestre és Szkopjére összpontosított a sportág hétvégén

Publikálva: 2023.04.10 Frissítve: 2023.04.09 Taekwondo

Csáki Hanna aranyérmes lett, míg Patakfalvy Luca az ötödik helyet szerezte meg.

Ifjú sportolónk, Csáki Hanna Bukarestben lépett pástra, ahol a nyári Európa Játékok selejtezőjét bonyolították. A krakkói multisport eseményre a súlycsoportok győztesei kvalifikálták magukat, Hanna a -49 kilogrammosok között szállt harcba.

A negyeddöntős meccset a montenegrói Jelena Perunicics ellen vívta sportolónk, az első menet nagyon szorosan indult, ám utána Hanna vette át az irányítást, és az első etap megnyerése után a másodikat már pontkülönbséggel hozta. Az elődöntőben a grúz Vera Kapanadze ellen kellett megküzdenie Hannának a döntőbe jutásért.

Kék-fehér versenyzőnk ezt a meccset is 2-0-ra nyerte, így már a fináléra készülhetett a görög Stamatia Tsampala ellen. A döntő találkozója volt a legnehezebb összecsapása Hannának mind közül, a végletekig kiélezett küzdelemben az utolsó két perc döntötte el ki szerzi meg az első helyet és a vele járó kvótát. Szerencsére a végjáték Hannának sikerült jobban, így 2-1-es eredménnyel jegyet váltott magának Lengyelországba.

Hanna mellett a Patakfalvy nővérek is megmérették magukat, akik Szkopjében a G1-es besorolású versenyen szerepeltek. A lányok közül a hétvége Lucának sikerült jobban, aki az 53 kilogrammosok között az ötödik helyen végzett.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!