Atlétika
Kulunics Vince

Taekwondo: az Emírségekben indult el a szezon

Publikálva: 2022.02.07 Frissítve: 2022.02.07 Taekwondo

A Galambos Bence által irányított csapat Fudzsejra városában mérette meg magát.

Az idei évben felnőtt sportolóinkra Európa- és világbajnokság is vár, a felkészülés első állomásán a Fudzsejrában rendezett G2-es verseny vettek részt. A február 6-8. között zajlott Fujiarah Openen az ötfős magyar csapat az első napon, vasárnap volt érdekelt. A keret ─ Galambos Bence válogatott edző ─ vezetésével utazott ki február 3-án az Egyesült Arab Emírségekbe. A kiutazó sportolók közül hárman is a kék-fehérek színeket képviseli: Patakfalvy Luca (53 kg), Patakfalvy Csenge (62kg), Bailey Kelen (87kg).

Patakfalvy Luca az 53 kg-osok csoportjában a nemzetközi versenyt két könnyebben megszerzett győzelemmel kezdte, bahreini és jordán ellenfelével szemben. A negyeddöntőben a marokkói El Bouchtitól csupán aranyponttal kapott ki, így végül az ötödik helyen végzett.

Patakfalvy Csenge koronavírustesztje sajnálatos módon pozitív eredményt mutatott, ezért nem vehetett részt az Emírségekben zajló felkészülési versenyen.

Bailey Kelen a 87 kg-osok között a legjobb tizenhat között kazah riválisával szemben aratott győzelmet, ám a következő fordulóban a hatodikként kiemelt dél-koreai Lee Seongi ellen lépett pástra, és végül 23-16-os arányban alul maradt.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!