Atlétika
Moravcsik Angéla

A taekwondo-dinasztia születése (GALÉRIA)

Publikálva: 2021.04.15 Frissítve: 2021.04.15 Taekwondo

A Salim család éremkollekciójából péntek óta már az Európa-bajnoki arany sem hiányzik.

Klubunk ifjú taekwondósa, Salim Omar (54 kg) aranyérmet szerzett a Szófiában rendezett Európa-bajnokságon. Az alig 18 éves versenyző korát meghazudtoló könnyedséggel verte végig a mezőny rutinosabb tagjait is. Omar sikerében az is közrejátszhatott, hogy különösebb teher nélkül léphetett a szőnyegre Bulgáriában.

Nagyon bíztam benne, hogy ilyen jól tudok majd teljesíteni, de azt nem mondanám, hogy elvárás volt. Igyekeztem nem pakolni túl nagy terheket magamra, de titkon persze reménykedtem az aranyban – ismerte el az újdonsült Európa-bajnok.
Omar fivére, Salim Sharif is megmérettette magát Szófiában: őt a hazai pályán versenyző Ladzhev búcsúztatta a második körben.

Nagyon alulteljesítettem azon a meccsen – vallotta be Sharif. – Csalódott vagyok, mert ez a bolgár fiú korábban kikapott az első körben általam legyőzött dántól. Sajnos fejben nem voltam eléggé felkészülve erre az összecsapásra.

Omar és Sharif edzője édesapjuk, az olimpiai- és világbajnok Salim Gergely. Ő is megerősítette: nem támasztottak túl nagy elvárásokat a fiúkkal szemben.

Nagyon keményen edzettünk, de nem vártunk sokat a srácoktól, vagyis nem akartunk nagy terhet rakni rájuk. Úgy voltunk vele, hogy odamegyünk, meglátjuk hogyan sikerül az első összecsapás, aztán így tovább meccsről-meccsre. Nagyon fontos, hogy ne agyaljanak túl sokat, ne rágódjanak azon, hogy nekik most nyerni kell – vélekedett a büszke édesapa.
Salim Omar és édesapja azonban nem ünnepelhet sokáig, májusban már vissza is kell térniük a bolgár fővárosba: olimpiai selejtezőtornát rendeznek Szófiában, ahol a tét az ötkarikás kvalifikáció.

Továbbra sem szeretnék nagy nyomást helyezni magamra, de a célom, hogy olimpiai kvótával térjek haza Szófiából – szögezte le klubunk kiválósága.

További részletek hamarosan az MTK Tube-on!

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!