Kézilabda
Kekezovity Anna

Taekwondo: a Salim-tesók vesztét a tunéziai ellenfél okozta

Publikálva: 2022.10.22 Frissítve: 2022.10.22 Taekwondo

Így zárták sportolóink a manchesteri Grand Prix-t.

A manchesteri Grand Prix-n csütörtökön és pénteken voltunk érdekeltek. Az első napon D. Kiss Zoltán a parataekwondósok között bizonyíthatott. Zoli a +80 kilogrammosok kategóriájában a brazil Pedro Paulo Neves da Silva ellen kezdett. A párharc nem ígérkezett könnyűnek, ugyanis sportolónk ötödik kiemeltként a negyedik kiemelttel mérkőzött meg.

A negyeddöntős összecsapás számunkra indult kedvezően, 4-0-ra került előnybe versenyzőnk. Ám a dél-amerikai olyannyira felszívta magát, hogy bő egy perc után 14-4 állt az eredményjelzőn a javára. Nem elég, hogy Zoli nagy hátrányba került, az egyik támadásnál megsérült. Hősiesen végigküzdötte az összecsapást, ám a bravúros fordítás nem sikerült, így ötödik helyen zárt a GP-n.

A második napon a Salim-fivérek szálltak harcba az +58 kilogrammosok között. Elsőként az ifjabb Salim Sharif Gergelyen volt a sor, aki az amerikai Melvy Alverezzel nyitott. Az első menet 5-5-nél még szorosabb volt, ám végül a mi fiunk behúzta az etapot. A második felvonás ennél sokkal simább győzelemmel zárult, 12-0-s eredménnyel Sharif harcolta ki a nyolcaddöntős szereplést. A folytatásban a tunéziai Jendoubival mérkőzött, ahol mindkét etapot az afrikai nyerte, így Sharif búcsúzni kényszerült a versenytől.

Testvére, Omar török vetélytársa ellen nagy csatát vívott. Az első menet Polaté volt, ám a második megnyerésével egalizáltunk. A mindent eldöntő felvonásban pedig egy ponttal jobbnak bizonyultunk a töröknél, így Omar jutott a negyeddöntőbe. A legjobb nyolc között pedig a Sharifot kiverő Jendoubi várt rá. Az első menet a tunéziai sikerét hozta, majd a második szorosabban alakult, de végül ezt is behúzta az ellenfél, így Sharif után Omart is a tunéziai búcsúztatta a versenytől, melyen Omar végül az ötödik helyen zárt.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!