Kézilabda
Dakos Noémi

Taekwondo: A saját útját járja

Publikálva: 2021.05.11 Frissítve: 2021.05.11 Taekwondo

Salim Omar szerint édesapja és nagybátyja olimpiai sikerei nem jelentettek semmiféle nyomást.

Klubunk taekwondós tehetsége, Salim Omar háromból három meccset nyerve megszerezte tokiói kvótáját a Szófiában rendezett olimpiai kvalifikációs versenyen. Tovább növeli a siker értékét, hogy a Brüll Alfréd akadémista egy súlycsoporttal feljebb, 58 kilogrammban kellett, hogy induljon, de ez sem jelentett akadályt számára.

Ezúttal kicsit jobban izgultam, mint az Európa-bajnokságon, gondolom a tét miatt – vélekedett a mindössze 18 éves harcos. – De fantasztikus érzés, hogy sikerült a kvalifikáció!

Az első két összecsapás, a német Hosseini, illetve a moldovai Dimitrov ellen, elég simának tűnt – laikus szemmel –, a francia Cyrian Ravet-val szemben viszont már nem Omar mellett szólt a papírforma.

Soha nem találkoztam vele korábban. Az áprilisi Eb-n ő nyert az 58 kilogrammosok mezőnyében, így valóban ő volt az esélyes – árulta el Omar, aki egyúttal azt is elmondta, hogyan sikerült ledolgoznia súlycsoportbeli hátrányát. – Nagyon szerencsés vagyok, és rengeteget köszönhetek a bátyámnak, Sharifnak. Nagy előnyt jelentett, hogy minden nap vele edzhetek, mivel ő is az 58 kilogrammban versenyez.
A Salim családban Omar a harmadik, aki ötkarikás játékokon indulhat: édesapja, Gergely dán színekben szerzett aranyérmet 1992-ben, míg nagybátyja, József ötödik helyen végzett Sydney-ben.

Nem igazán jelentett ez semmiféle nyomás, nem is nagyon gondoltam erre korábban. A terhet inkább én helyeztem magamra, mivel tudtam, mekkora lehetőség előtt állok, inkább emiatt izgultam. Édesapám is sokszor elmondta, hogy amit ő elért, az már történelem, ez viszont most már az én utam, csak menjek ki a szőnyegre és élvezzem a harcot.

Hiába azonban a két hatalmas siker, klubunk kiválósága egyelőre nem dőlhet hátra: Szófiából Los Angelesbe vezet az útja, mivel az idén fejezi be középiskolai tanulmányait, így a következő „ellenfél” az érettségi lesz.

Körülbelül három hetünk van még az iskolai évből, így most hazamegyek, letudom a vizsgákat, de közben persze folytatom az edzéseket. Bízom benne, hogy az olimpia előtt még vissza tudunk jönni Magyarországra, de egyelőre még a tervezés szakasza folyik, minden képlékeny.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!