Vívás – kard
Szatmári András

Taekwondo: a római Grand Prix eredményei

Publikálva: 2022.06.04 Frissítve: 2022.06.03 Taekwondo

Már az első napon pástra lépett mindhárom sportolónk.

Patakfalvy Luca (57kg), a friss kétszeres Európa-bajnok Salim Omar Gergely (58kg) és Salim Sharif Gergely (58kg) képviselte klubunkat a június 3-án elstartoló G6-os besorolású, római Grand Prix-n. A versenyre súlycsoportonként 32 taekwondós kapott meghívást, és a június 1-jén életbe lépő új szabályok is debütálnak.

A mieink rögtön az első napon megmérethették magukat, és az új szabályok értelmében az a versenyző nyeri a párharcot, aki a három etapból több győzelmet ér el. Salim Sharif Gergely a brazil Paulo Melo ellen nyitott, sportolónk hamar 11-1-es előnyt dolgozott ki magának. Az első menetet simán hozta Sharif, a másodikban is úgy tűnt az elején, hogy könnyed sikert arat, ám végül ő kényszerült egyenlíteni, mely után minden eldöntő harmadik ütközet következett. Ugyan az etap elején a brazil vezetett, de 14-9-nél már mi örülhettünk, végül pedig a brazil begyűjtötte az egy menetben szerezhető négy intést, mellyel Sharif megnyerte a mérkőzést.

A nyolcaddöntőben Sharif ellenfele az amerikai David Kim volt, ahol sajnos az első két menetben is összejött a négy intés Sharifnak, így mindkét menetet elveszítve az amerikai jutott tovább.

Patakfalvy Luca a nyolcaddöntőbe kerülésért az üzbég Charos Kayumovával nézett szembe. A találkozót ugyan Luca kezdte jobban, de ellenfele fordítani tudott, olyannyira, hogy az első etapot az üzbég nyerte. A második menet szoros küzdelmet hozott, ugyan az üzbég volt 4-3-nál előnyben, de Luca 5-4-re fordított, ám sajnos az utolsó pillanatban riválisa testre mért ütése eltalálta Lucát, így a második etapot is nyerve az üzbég jutott a legjobb 16 közé.

Salim Omar Gergely lépett legkésőbb pástra a játéknapon, a horvát Josip Teskerával találta szemben magát először. Az első menetet könnyedén, tizenkét pontos különbséget kiharcolva idő előtt nyerte, majd a második két percet 13-3-ra hozva a nyolcaddöntőben találta magát.

A legjobb 16 között a dél-koreai Jun-seo Bae ellen intésponttal került előnybe Omar, ám ellenfele nem hagyta magát, előbb fordított, majd 17-13-ra nyerte az első etapot. A második menetet is jól kezdte Omar, már 16-11-re vezetett, amikor csupán nyolc másodperc volt hátra, de nagyon vigyázni kellett, ugyanis versenyzőnk már három intéssel rendelkezett. Hihetetlen dolog történt, hiszen a hátralévő nyolc másodpercben a dél-koreiai a maga javára fordította meg a meccset 18-16-ra, és ez Omar búcsúját jelentette a nyolcaddöntőben.

Forrás: Magyar Taekwondo Szövetség

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!