Kézilabda
Mészáros-Mihálffy Adrienn

Szülinapi tornaszelet: Böczögő Dorina újra négy szeren készül

Publikálva: 2021.02.15 Frissítve: 2021.02.15 Torna

Boldog születésnapot kívánunk Európa-bajnoki bronzérmes, kétszeres olimpikon tornászunknak, Böczögő Dorinának!

Az MTK Budapest Európa-bajnoki bronzérmes, kétszeres olimpikon tornásza, Böczögő Dorina ma – február 15-én – ünnepli 29. születésnapját. Kíváncsiak voltunk, hogy Dodó mennyire kedveli, esetleg várja minden évben ezt a róla szóló jeles napot?

– Már egyre kevésbé kedvelem őket – nevet fel a kérdésre kiválóságunk. – Régebben nyilván jobban estek ezek a napok, de ma már nem várom úgy, mint néhány évvel ezelőtt. Az ünneplésnek sincs megszokott menete. Bár már eléggé ritkán járok haza, azért a szüleim mindig gondoskodnak róla, hogy valahogy megünnepeljük. A barátaimmal is eléggé szét vagyunk szóródva, a párom pedig Győrben focizik, így picit nehézkesebbek dolgok, de talán majd a hétvégén sort kerítünk valamire.

Sportolónőnk azt is elárulta, nem tudja, számíthat-e a szülinapi tortára, de ha valaki szeretné őt meglepni, egy dolgot nem árt figyelembe vennie.

– A csokisat nem szeretem! Egyébként sem vagyok nagy tortás, de ha választani kellene, akkor a túrós vagy a gyümölcsös vonalon indulnék el.

A szülinap azonban nem jelent felmentést az edzés alól. Tornászunk a tavalyi vállműtétje után a napokban már felemás korláton is elkezdte a felkészülést.

– A vállam az utóbbi hetekben már igen jó. Az Európa-bajnokság alatt és után volt rosszabb időszak, amit nehezebben bírt. Korláton is végzem az edzéseket, és remélhetőleg lassan négy szeren is tudok majd versenyezni. Ez még nem biztos, hogy márciusban lesz, mert az óvatosságra és folyamatosságra törekszem a korláton. Az ugrásom nem nehéz, inkább a gerenda és a talaj marad a fő szerem.

A tervek szerint a március szuper-csapatbajnokság egyben válogató is lesz az áprilisi egyéni Eb-re, melyen négy tornásznő képviseli a magyarokat.

– Természetesen nagyon jó lenne ott lenni az Eb-n, de valószínű, hogy a négyszereseket fogják előtérbe helyezni a válogatásnál, hiszen ezen a versenyen még lehet olimpiai kvótát szerezni.

A kérdés tehát még sok, de nagyon szurkolunk, hogy a válogatóra minél jobban összeálljon az a korlátgyakorlat, és mindenekelőtt boldog születésnapot kívánunk!

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!