Ritmikus gimnasztika
Pigniczki Fanni

Születésnap (GALÉRIA)

Publikálva: 2019.10.29 Frissítve: 2019.10.29 Brüll Alfréd Akadémia

2014 óta a 636 érmet szereztek klubunk ifjú tehetségei

Októberében ünnepelte ötödik születésnapját a Brüll Alfréd Akadémia. A szinte az egész világon egyedülálló akadémia megalapításának évfordulóját megünneplendő, az Új Hidegkuti Nándor Stadionban tartott sajtótájékoztatót a BAA elnöke, dr. Deutsch Tamás, igazgatója, Sütő Csilla, illetve a vezetőség tagja, Prof. Dr. Szabó Tamás.

Dr. Prof. Szabó Tamás a Brüll Alfréd Akadémia megalapításának előzményeiről ejtett szót, illetve a magyar utánpótlás-nevelési rendszer kialakulásáról.

Nagy kalandnak tűnt annak idején, mert ilyesmire azelőtt nem volt példa – idézte fel a 2014-es kezdeteket a BAA vezetőségi tagja. – Így utólag azt gondolom, ráhibáztunk, elkezdett működni a rendszer – a számok és az eredmények ezt igazolják.

Sütő Csilla, az akadémia működéséről, illetve felépítéséről számolt be.

A Brüll Alfréd Akadémia szakosztályi keretek között működik az MTK Budapesten belül – vázolta fel az igazgatóasszony. – Hosszútávú célunk, hogy a klub saját nevelésű sportolóiból kerüljenek ki az akadémisták, és belőlük világszinten sikeres versenyzők váljanak.

dr. Deutsch Tamás bevezetőjében elárulta, nem véletlen, hogy az akadémia épp az MTK legendás elnökének, Brüll Alfrédnak a nevét viseli. Klubunk elnöke felvázolta, milyen irányban szeretne tovább fejlődni az akadémia.  
Egyrészt szeretnénk infrastrukturális feltételek tekintetében előre lépni: felépül az MTK Budapest utánpótlás-nevelő központja, amelynek beruházásai a tervek szerint jövő év elején elkezdődnek, és legkésőbb 2022-re be is fejeződnek az egykori Taurus gyár területén. Másrészt az a tervünk, hogy saját, a klub által üzemeltetett oktatási intézménnyel bővítjük az akadémiát, ahol – ellentétben az általános gyakorlattal – nem az edzéseket igazítják a tanrendhez, hanem fordítva. Szeretnénk továbbá saját módszertani központot létrehozni, mivel a legjobb körülmények mellett is csak azok tudják felvenni a versenyt az élmezőnnyel, akik már ma keresik a leginnovatívabb válaszokat a 10-15 év múlva felmerülő kérdésekre. Nagyon fontos a sportegészségügyi központ életre hívása is. Itt elsősorban három területen segítenénk a sportolókat: a sérülések megelőzésében, azok ellátásában, illetve a rehabilitációban. Azt szeretnénk, hogy a sérülés, amely két hét kihagyással jár például a spanyol sportolónak, ne jelentsen hat hetet a magyarnak. Továbbá szeretnénk nagy hangsúlyt fektetni az edzőképzésre, illetve továbbképzésre: hogy a klubunknál dolgozó kiváló szakemberek – akár sportágakon átívelő módon is – át tudják adni tudásukat kollégáiknak.

Az esemény zárásaként a Brüll Alfréd Akadémia vezetősége köszöntötte a hét jelenlévő akadémistát: Kókai Csillát, Patakfalvy Lucát, Potoniec Zsófiát, Somogyi Szilviát, Sterck Laurát, Hárspataki Gábort és Szendy Maximilián. 

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!