Atlétika
Krizsán Xénia

Szomorú szombat (GALÉRIA)

Publikálva: 2015.02.14 Frissítve: 2015.02.14 Kézilabda

A tabella hatodik helyén álló Fehérvár KC ellen sorakozott fel szurkolói előtt, a tizedik helyen lévő MTK Budapest, a női NB I-es bajnokság 19. fordulójában. A papírforma magabiztos vendéggyőzelemről árulkodott, ezzel ellentétben végig kiélezett küzdelem folyt a pályán. A találkozó, az utolsó másodpercekben, fehérvári találattal és győzelemmel ért véget.

Nehéz indulatok nélkül összefoglalni, mi történt az MTK Budapest – Fehérvár KC találkozón. Mindkét csapatnak szüksége volt a két pontra, de sokkal inkább a hazaiaknak, akik a legutóbbi Debrecenben elszenvedett vereségük után, a nyolcadik helyről a tizedikre csúsztak vissza.

Látszott Horváth Attila tanítványain, hogy elszántak és mindent megtennének a bravúrért. A mérkőzés első húsz percében remekül védekeztek, a támadás azonban már akkor sem volt tökéletes. Ahogyan az is gondot okozott, hogy a vendégek könnyedén találtak be emberhátrányban is. No, de semmi probléma, gondolták a drukkerek, hiszen a félidő végén 10-10 állt az eredményjelzőn. Ebből még bármi lehet…

A második félidő Szádvári Krisztina góljaival indult, majd kétperces büntetést kapott. Természetesen, ezt kihasználta Bakó Botond gárdája. (12-11) Miután a fehérváriak harmadszor is pontot szereztek emberhátrányból, az MTK Budapest mestere időt kért.

Balog Bea hétméteresével folytatódott a mérkőzés, ám – az első félidőben értékesített büntetővel ellentétben – ezúttal kimaradt.  Nagy kár volt, ahogyan a többszöri eladott labda is. Noha, mindkét hazai kapus kiválóan teljesített, a sok hiba (itt hozzá kell tenni, a vendégek sem voltak formában) és kihagyott helyzet megbosszulta magát. A mérkőzés az utolsó másodpercben vágott fehérvári találattal zárult, vagyis nem sikerült őket húsz gól alatt tartani, de ennek már nincs is jelentősége.

MTK Budapest – Fehérvár KC 19-20 (10-10)

Horváth Attila, vezetőedző (MTK Budapest): – Ész nélkül nem lehet a kézilabdát jól játszani. Végig az ellenkezőjét csinálták a lányok, mint amit kértem tőlük. Sajnálom, hogy elveszítettük ezt a meccset.

Bakó Botond, vezetőedző (Fehérvár KC): – Jóval kevesebben voltunk a szokásosnál. Az elmúlt időszakban nagyon fontos mérkőzéseken maradtunk alul. Látszott a lányokon a nyomás, a győzelmi kényszer. Nem mertek felszabadultan, lendületesen kézilabdázni. Sokszor az ilyen kínkeserves, egygólos győzelem jobb, mint a könnyű húszgólos. Bízom benne, hogy ez még erősebbé tesz minket.

MTK Budapest: Ignácz-Pethő, Blazek (kapusok) – Csuka, Horváth Dóra, Varga, Kollár-Ábrahám, Balog, Szádvári, Fekete, Barna, Kovács, Wolf, Urfi, Huildi, Valovics

Fehérvár KC: Szendrey, Kiss Éva, Savko (kapusok) – Szemenyei, Májer, Tanage, Csáki, Tilinger, Horváth Bernadett, Bogosavljevic, Becséri, Hajduch, Mayer, Emberovics, Shteriova

Játékvezetők: Dobrovics, Dr. Tájok

 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!