Kézilabda
Poczetnyik Luca

Szépre sikeredett a búcsú (GALÉRIA + VIDEÓ)

Publikálva: 2016.05.21 Frissítve: 2016.05.21 Kézilabda

A K&H női kézilabda liga utolsó fordulójában az MTK Budapest 31-16-ra kiütötte a Békéscsabát, és méltó módon búcsúztatta a távozókat.

MTK Budapest – Eubility Group Békéscsabai ENKSE 31-16 (15-10)
Elektromos Csarnok, 301 néző
Vezette: Bíró Á., Kiss O.

MTK Budapest: Ignácz-Pethő, Putz – Baciková, Tóth M. 3, Szádvári 2, Török P. 1, Wolf 4/1, Kovács G., Gera, Dakos 3, Termány 5/1, Hosszu 1, Faluvégi 2, Gorilszka 4, Valovics, Barna 6
Vezetőedző: Golovin Vlagyimir

Békéscsaba: Kölcze, Futaki, Terenyi – Gávai 1, Bottó, Nyikolajenko 2/1, Szabó V. 2, Török G., Zöldi-Tóth 4, Kovács A. 2, Glusica 4, Mézes, Dajka B. 1
Vezetőedző: Szabó Károly

Hetesek: 4/2, ill. 2/1
Kiállítások: 10, ill 4 perc
A mérkőzés alakulása: 2. perc: 0-2, 7. p.: 3-2, 12. p.: 7-4, 16. p.: 9-6, 24. p.: 11-8, 39. p.: 22-12, 46. p.: 24-14, 55. p.: 29-15

A K&H női kézilabda liga utolsó fordulójában az MTK Budapest a EUBility Group Békéscsabai Előre NKSE-t látta vendégül az Elektromos Csarnokban. A Mosonmagyaróvári KC SE pénteki győzelme miatt a kék-fehéreknek nyerniük kellett, ha a kilencedik helyen akartak végezni.

Nem úgy kezdődött a találkozó, ahogy azt a nagyjából 300 MTK szurkoló remélte, másfél perc játék után már 2-0-ra vezettek a vendégek. Nem tartott azonban sokáig a csabaiak öröme, a hetedik percben már a kék-fehéreknél volt az előny, Ignácz-Pethő Renáta ihletett formában védett, egyre ritkábban tudtak kifogni rajta Szabó Károly tanítványai. A folytatásban három-négy gólosra hízott a fővárosiak előnye, ezt őrizték nagyjából a játékrész végéig.

A második félidő elején az „öltözőben maradtak” a békéscsabaiak, 38. percben már 21-12-t mutatott az eredményjelző. A kék-fehérek fegyelmezetten védekeztek, és a tét ellenére felszabadultan, az ünnepi alkalomhoz méltóan játszottak. A hat gólig jutó Barna Éva újfent igazi vezére volt a csapatnak, Wolf Alexandra 2015 szeptembere után ismét gólt szerzett az NB I-ben, Termány Rita is meglőtte a megszokott 5 gólját, de például Lilija Gorilszka és Tóth Melinda is remekül szállt be. A látványosan kiváló játéknak meg is lett a gyümölcse, Golovin Vlagyimir csapata 15 gólos előnnyel zárta a meccset, és így a kilencedik helyen végzett a bajnokságban.

A találkozó végén a vezetőség és a szurkolók búcsút vettek attól a 11 játékostól, akik jövőre már nem az MTK Budapest színeiben folytatják: Balog Beáta, Barna Éva, Martina Baciková, Faluvégi Dorottya, Gera Szimonetta, Ignácz-Pethő Renáta, Termány Rita, Tóth Melinda, Török Petra, Valovics Nóra, Wolf Alexandra. Mindannyiuknak sok sikert és minden jót kívánunk!



 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!