Kézilabda
Porobic Zoé

Szép játékkal magabiztos győzelem

Publikálva: 2017.09.29 Frissítve: 2017.09.29

A TF-Budapest elleni győzelemmel folytatta szereplését az MTK Törökbálint együttese a férfi kosárlabda NB I/B-ben. A TF ellen hosszú évek óta nagy rangadókat vív csapatunk, ám szerencsére most gyorsan eldőlt a győztes kiléte.

Jakab Péter gyors kosara, majd Szabó Tibor zsákolása adta meg az alaphangot a mérkőzésen, ahol a második percben már 6-2-re vezettünk. A TF 7-6-ra még feljött, de amikor a 6. percben Nagy Szabolcs beszórta tripláját, kilenc pontos előnyhöz jutottunk (15-6). Az első negyed utolsó kosarát Boinitzer Dávid szerezte, amivel 10 pontos különbség alakult ki (21-11).

A második játékrész is az MTK Törökbálint dominanciáját hozta. Bihari Máté, majd Szabó találataival 25-11-re alakult az állás, és amikor a negyed 7. percében Jakab újabb kosarat dobott, már 19 volt közte (34-15). A félidőre is megmaradt a különbség, így megnyugtató előnnyel vonulhatott pihenőre a csapat (42-23).

A folytatásban továbbra is mi uraltuk a terepet, a legnagyobb a differencia a harmadik negyed vége előtt két perccel alakult ki, amikor Dobos Márk kosarával 24 pont volt a két csapat között (58-34). A záró etapot 23 pont előnnyel kezdte az MTK Törökbálint (59-36).

A jelentős előny birtokában kissé lanyhult a koncentráció, és a vendégcsapat ezt jól küzdve ki is használta, így csökkentve hátrányát. Két és fél perccel a mérkőzés lefújása előtt, már „csak" 14 ponttal vezettünk (66-52), de utána a megbízhatóan játszó Bognár Mátyás és Jakab Péter büntetőivel, illetve Nagy Szabolcs kosarával megint elértük a 20-as különbséget (72-52), így magabiztosan nyertük meg a meccset.

Úgy tűnik, játékosaink egyre jobban beleszoknak Simon Nándor játékrendszerébe, sokszor kifejezetten tetszetős játékot produkáltak. Ezúttal is fontos és szép győzelmet aratott együttesünk.

Szombaton újabb nehéz feladat vár a mieinkre, a jó formában lévő Bp. Honvéd ellen játszunk idegenben. A találkozó 16 órakor kezdődik a Dózsa György úti Simon János kosárlabda csarnokban.

MTK Törökbálint – TF-Budapest  72-54 (21-11, 21-12, 17-13, 13-18)

Simon Nándor szakmai vezető így nyilatkozott a mérkőzést követően: 

– A csapatnak sikerült tudatos játékkal és motiváltan felépítenie az első félidő játékát. Bízom benne, hogy ebben a húsz percben a hazai közönségnek igazi élményt tudtunk nyújtani. A szünet után mindenki arra volt kíváncsi, hogy a megszerzett húszpontos előny birtokában hogyan folytatjuk majd a mérkőzést. A harmadik negyed végén és a negyedik negyed elején apró zavar után ugyan rendezni kellett a sorainkat, de az izgalmas végjáték most elmaradt. A lefújás pillanatáig sikerült megőriznünk a félidei tetemes különbséget. Legközelebb szombaton, a Honvéd otthonába látogatunk, ahol parázs hangulatú és erősen fizikális csatára számíthatunk majd.

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!