Kézilabda
Farkas Johanna

Szellemi és fizikai feladatokkal ütik el az időt

Publikálva: 2020.05.12 Frissítve: 2020.05.12 Ökölvívás

Rózsa Mihály, ökölvívó-szakosztályunk ügyintézője beszélt a mindennapokról, az elmaradt versenyekről, illetve az online tréningekről.

– Hogy zajlanak az edzések mostanság ökölvívóinknál?

– Picit furcsa, online állapotra váltottunk, ami nem egyszerű. A gyerekekkel e-mailben, telefonon tartjuk a kapcsolatot, illetve csináltunk a Facebookon zárt csoportot. Minden napra kapnak edzésgyakorlatokat, hogy mozgásban maradjanak, ezek mellé pedig néhány szellemi feladványt is küldünk: például nagyobb ökölvívómeccsekről adunk nekik videót, és erről kell értékeléseket, elemzéseket írniuk nekünk.

– Milyen gyakorlatokat tudnak végezni otthon a bokszolók?

– Aki ki tud menni, annak a futás az alapvető, de fekvőtámasz, felülés, erősítés minden mennyiségben mehet. Emellett az ütéseket tudják tükör előtt gyakorolni. Mindenkitől kérünk erről videót, hogy ellenőrizhessük az elvégzett munkát, és tudjunk tanácsokat adni. A fizikai feladatok mellett adtunk az MTK Budapest történetéről szóló leckét is, hogy picit nézzenek utána a klubnak, és ezzel is erősítsük bennük az MTK-s identitást.

– Hogy viselitek a kijárási korlátozás okozta nehézségeket?

– Én viszonylag jól, hiszen tudok otthonról dolgozni, de a gyerekeknek azért nehezebb. Sokan már szívesen mennének ki, de nem lehet rájuk panasz, ugyanis fegyelmezetten betartják az utasításokat. A szülőknek is elmagyaráztuk részletesen, hogy miért fontos ez.

– Milyen versenyekről maradtatok így le?

– A Bornemissza Gergely Emlékverseny az utolsó pillanatban tudtuk meg, hogy elmarad, ami nagy kár, hiszen oda időzítettük a formát. Emellett legalább 8-10 viadalt töröltek, és nem tudjuk, mikor lesz folytatás. Az sem biztos, hogy az őszi magyar bajnokságokat megrendezik, hiszen előtte szükség lenne egy-két hónap felkészülésre, és néhány felhozó versenyre is.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!