Kézilabda
Poczetnyik Luca

Száz fiatal patronált (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2019.06.03 Frissítve: 2019.06.03 Brüll Alfréd Akadémia

Klubunk több tehetsége is részesül a MOL támogatásából.

A Mol Tehetségtámogató Program Sport kategóriája tizenharmadik éve nyújt támogatást a fiatal magyar sportolóknak. Ez idő alatt több mint 10 ezer pályázat érkezett az alapítványhoz, ebből közel 1700 pozitív elbírálást kapott. A 2019-es évben ismét nagy volt a program népszerűsége, hétszáznál is több 10–18 év közötti gyerek igényelt támogatást. Végül összesen 87 fiatal nyert el anyagi segítséget 27 millió forint értékben, de a Mol a Klasszis program keretén belül tovább segíti a 18. életévüket már betöltött, de még 23 év alatti eredményes sportpályafutást folytató korábbi pályázóit is. Ebben a kategóriában 13 pályázó kapott 5 millió forintot. Gáborné Haáz Andrea, a Mol Alapítvány ügyvezetője arról tájékoztatott, kik és mire igényelhetnek hozzájárulást.

Támogatást azok a fiatalok igényelhetnek, akik 10–18 év közöttiek, magyarországi sportegyesület igazolt versenyzői, Magyarországon tanulnak és a sporteredményeiket tekintve országos bajnokságon már legalább dobogóra álltak. Ők kérhetnek juttatást eszközvásárlásra, útiköltséghez vagy ettől az évtől kezdve egyéb kategóriára is, amibe gyakorlatilag minden más belefér. Ezt a kategóriát azért nyitottuk, mert azt láttuk, hogy egyre nagyobb igény van más típusú költségekhez való hozzájárulásra is, például állapotfelmérésre, sportpszichológussal folytatott konzultációra, dietetikai tanácsadásra, koreográfusi díjra vagy akár pályabérlésre. Jellemzően az egyéni sportágak versenyzői pályáznak hozzánk, de jelentkeznek csapatsportokban résztvevők is.

A Brüll Alfréd Akadémia négy versenyzője részesül a MOL támogatásában: Nagy Adrienn, Patakfalvy Luca, Potoniec Zsófia, Schermann Bianka.

(Forrás: utanpotlassport.hu)

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!