Kézilabda
Mészáros-Mihálffy Adrienn

Szavazzunk, hogy nyerhessenek!

Publikálva: 2016.07.15 Frissítve: 2016.07.15

Versenyben az ökölvívók és a ritmikus gimnasztikázók.

Az utanpotlassport.hu szerkesztősége, a Magyar Olimpiai Bizottság és a Decathlon Magyarország közös díja az adott hónapban legeredményesebb, illetve arra legérdemesebb utánpótlás-nevelő műhely számára. A havonta kiosztandó ötszázezer forint értékű díj mellett meghirdetjük – a 2016-os esztendő összteljesítménye alapján – „Az év műhelye címet” is. Az ezt elnyerő szakosztály a Decathlon Magyarország kétmillió forintos pénzdíját nyeri majd el. 2015-től kezdődően negyedévente külön értékellik a csapatsportágak műhelyeinek produkcióit: a győztes ebben az esetben is félmillió forinttal gazdagodik. A közönségszavazás győztes szakosztálya – a fődíj nyertesének kilététől függetlenül – száezer forintos Decathlon sportszervásárlási utalványban részesül.

A júniusi teljesítmények alapján az MTK Budapest ökölvívóira és ritmikus gimnasztikázóira lehet szavazni ITT. Fontos infó, hogy a válasz e-mailben kapott linket meg kell nyitni.

Íme az indoklások: MTK Budapest (ökölvívás)
Június 19-től 25-ig Kaposvár adott otthont a junior ökölvívók Európa-bajnokságának, melyen a fővárosi szakosztály klub adta a legtöbb bokszolót – hármat – a válogatottnak. Közülük (s a teljes hazai küldöttségből) Báki Alex érte el a legjobb eredményt: aranyérmet szerzett a 48 kilósok mezőnyében. Sorozatban négy mérkőzésen nem talált legyőzőre, a döntőben nála egy fejjel magasabb riválisát múlta felül. A korosztályban ekkora sikert legutóbb 2011-ben ért el magyar versenyző. Báki mellet Lakatos Ottó (54) és Barbosu Tibor (60) szerepelt MTK-sként a kontinensviadalon: előbbi a nyolcaddöntőben, utóbbi a 16 közé jutásért búcsúzott. A szakosztály jelenleg 20-24 versenyzőt foglalkoztat, közülük 14-15 vesz részt rendszeresen versenyeken.

MTK Budapest (ritmikus gimnasztika)
A Holonban rendezett ritmikus gimnasztikai Európa-bajnokságon a juniorok között két MTK-versenyző is képviselhette a magyar színeket. Váray Mira és Juhász Anna csapatban az értékesnek mondható tizedik helyen zárt, míg Váray karikával bejutott a szerenkénti fináléba, s ott szép gyakorlattal a hatodik helyet szerezte meg. A júniusban rendezett különféle korosztályos bajnokságokon is domináltak az MTK Budapest sportolói; hogy mást ne mondjunk, a gyermek- és a serdülő csapatversenyt egyaránt a kék-fehérek nyerték meg, míg a juniorok két korcsoportra bontott ob-ján az összes aranyérem a fővárosiakhoz került. A sportágban korábban már kiemelkedően és eredményesen tevékenykedő egykori Csata DSE együttműködésével, 2011 januárjában alakult meg az MTK ritmikus gimnasztika szakosztálya. A műhely a gyermekkorcsoporttól a felnőttekig számos korosztály bajnokát tudhatta és tudja jelenleg is tagjai között.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!