Kézilabda
Koronczai Petra

A párbajtőröző Somody Soma ezüstérmet szerzett a Magyar Kupa ötödik fordulójában

Publikálva: 2021.01.16 Frissítve: 2021.01.17 Vívás – tőr/párbajtőr

Jól szerepeltünk az év első versenyén.

Szombaton rendezték a kadet férfi és női párbajtőr Magyar Kupa ötödik fordulóját. A fiúk versenyével kezdődött a nap, mely során a kék-fehér színeket képviselő srácok kitettek magukért, ugyanis Somody Soma, Szalai Zalán, Dunay Máté és Sebastian Benavides is bejutott a legjobb 16 közé.

A nyolcaddöntőt Soma és Sebastian is sikerrel abszolválta, míg Máté épp klubtársát, Zalánt búcsúztatta. A negyeddöntőben a Somody–Dunay házi rangadót előbbi nyerte, mindeközben Sebastiant a Balaton Vívóklub sportolója, Németh Zétény búcsúztatta.

Somody ezután az elődöntőben is sikerrel járt, majd az aranyéremért folytatott csatában Mérő Leontól kapott ki 15-11-re, így ezüstéremmel zárta a fordulót.

A lányok versenyében Miskó Dorina menetelt a legtovább, őt a nyolc között a későbbi győztes Salamon Réka búcsúztatta, míg Wimmer Dorina a legjobb 16 között, Kiss Emma ellen esett ki. Miskó Dorina az 5., Wimmer Dorina pedig a 9. helyen végzett, de bejutott a legjobb 32 közé Nébald Franciska, Marschall Réka, Vörös Virág, valamint Csendes Luca is.

A kadet női tőrözők mezőnyében Rózsás Júlia a 14., a fiúknál Sommer Marcell a 18. lett.

A részletes eredménylista ITT található.

A párbajtőröző Somody Soma ezüstérmet szerzett a Magyar Kupa ötödik fordulójában
 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!