Atlétika
dr. Nguyen Anasztázia

Sok adományt lapátolnának össze kajakosaink

Publikálva: 2016.12.13 Frissítve: 2016.12.13 Kajak-kenu

Az MTK Budapest kajak-kenusai is csatlakoznak a MikulásGyár karácsonyi adománygyűjtő akciójához.

A MikulásGyár célja évről-évre, a mélyszegénységben élő nagycsaládok, így rengeteg gyermek segítése. A MikulásGyár hitvallása a humanizmus természetéből fakadó szolidaritás, nem ismer különbséget gyermek és gyermek között, küzd a diszkrimináció ellen és független a mindenkori politikától. A szervezők tartós élelmiszert (tészta, konzerv, olaj, cukor, só, liszt stb.), tisztító- és tisztálkodási szereket, jó minőségű ruhákat, takarókat, játékokat, könyveket gyűjtenek a rászorulóknak. Az önkéntesek az adományokat dobozokba szelektálják, majd ezeket a dobozokat a Magyar Vöröskereszt adott megyei központjába juttatja el a Magyar Posta. A Vöröskereszt a dobozok tartalmát – már csomagokként – rászorultsági alapon osztja szét. Ehhez a jótékonysági kezdeményezéshez csatlakoznak a kék-fehér sportolók idén.

Az MTK Budapest kajakosai és kenusai maguk is gyűjtést szerveznek, és az adományokat eljuttatják a MikulásGyár számára Katona Márk, edző és csoportja közreműködésével. Az összegyűlt adományokat december 19-én hétfőn 16 órakor viszik el a Népszigetről az 56-osok terére a gyerekek.

Aki teheti, csatlakozzon a jótékonysági kezdeményezéshez! December 15-ig mindenki eljuttathatja felajánlásait a népszigeti MTK Budapest vízitelepre (Budapest XIII. kerület, Népszigeti út 15.).

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!