Atlétika
Krizsán Xénia

Soha rosszabb rajtot (VIDEÓ)

Publikálva: 2020.09.05 Frissítve: 2020.09.05 Kézilabda

Végig vezetve nyertük meg az Alba Fehérvár KC elleni szezonnyitót.

MTK Budapest–Alba Fehérvár KC 35-28 (17-15)
Elektromos-csarnok
Vezette: Felhő, Öcsi

MTK Budapest: Győri – Dávid-Azari 4, Marincsák 3, Szabados, Dakos 5, Szöllősi-Zácsik 6, Pelczéder 5
Csere: Suba – Szekerczés 3, Sallai 1, Pál Tamara 8 (3), Bujdosó-Gerháth, Sári, Juhász E.
Vezetőedző: Golovin Vlagyimir

Alba Fehérvár KC: Dányi – Szarka 1, Afentaler 1, Triscsuk 8 (4), Bardi 4, Gerháth K. 3, Töpfner 1
Csere: Pijevics – Szabó-Májer 3, Utasi 1, Boldizsár 1, Háfra 2, Vascsuk 3, Temes, Varga E.
Vezetőedző: Deli Rita

Kiállítások: 6, ill. 10 perc
Hétméteresek: 4/3, ill. 5/4
A mérkőzés alakulása: 6. perc: 4-2; 16. p.: 8-4; 21. p.: 10-9; 36. p.: 21-19; 43. p.: 28-19; 52. p.: 33-24

Csapatunk az Alba Fehérvár KC-t látta vendégül az Elektromos-csarnokban a K&H női kézilabdaliga 1. fordulójában. A két együttes július végi edzőmeccse után Deli Rita tanítványai örülhettek, ám azóta sok víz lefolyt a Dunán, és a felkészülés hajrájában csapatunk már egyre biztatóbb formába látszott kerülni.

A találkozó első pár perce elég sok hibát hozott mindkét oldalon – látszott, hogy a szezon elején járunk, és a felek hat hónap kihagyás után először játszanak tétmeccset. A vendégek talán még a mieinknél is idegesebbnek tűntek, így már a mérkőzés legelején magunkhoz ragadtuk a vezetést, igaz, ehhez kellettek Győri Barbara védései is. Az első félidő derekán négygólosra nőtt előnyünk, de aki azt hitte, hogy itt el is dőlt a meccs, nagyot tévedett. Pár perc alatt felzárkózott egy gólra a Fehérvár, de az egyenlítés csak nem akart összejönni, így 17-15-ös állásnál vonulhattak pihenőre a csapatok.

Gyors fehérvári góllal kezdődött a második félidő, nem hagyta leszakítani magát Deli Rita együttese. Aztán a 36. percben, 21-19-es állásnál cseréltünk a kapuban, a remekül védő Győri Barbit Suba Sára váltotta fel. Ifjú kapusunk alig ért a büntetőterületen belülre, első mozdulattal hárította Háfra Luca ziccerét. A következő hét percben „Subi” lehúzta a rolót, a többiek pedig hét góllal terhelték meg a vendégek hálóját, ismét eldőlni látszott a mérkőzés. Mindenki hozzátette a magáét a sikerhez, játékosaink testvériesen megosztoztak a gólokon, csapatként nőttünk ellenfelünk fölé. A hajrához közeledve ugyan faragni tudott hátrányából a Fehérvár, de Szabados Grétáék már nem engedték ki kezükből a győzelmet!

Fontos két pontot szereztünk tehát a szezon első meccsén, ünnepelni azonban nincs sok időnk, szerdán ugyanis már a Vác otthonába látogatunk.

 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!