Ritmikus gimnasztika
Pigniczki Fanni

Sima győzelem (GALÉRIA)

Publikálva: 2017.04.09 Frissítve: 2017.04.09 Röplabda

Nem okozott csalódást az MTK Budapest röplabdacsapata.

MTK Budapest – Penta Gödöllői RC 3-0 (20, 21, 24)

MTK Budapest Röplabdacsarnok, 150 néző

Vezette: Farkas, Szarka, Gyulai, Sík

MTK Budapest: Szűcs 9, Lakatos 6, Hackl 9, Lutter 3, Papp 7, Petőváry 16

Csere: Hajek-Nagy F. (liberó), Kilyénfalvi 2, Tímár

Vezetőedző: Alberto Salomoni

Penta-Gödöllői RC: Kötél 2, Czina 8, Radomszki 9, Szabó 2, Széles 9, Nagy Andrea 3

Csere: Kovács (liberó), Nagy Kitti 6

Vezetőedző: Borkovits Zoltán

Már a mérkőzés elején látszott, hogy Alberto Salomoni remekül felkészítette csapatát, hiszen rögtön 3-0-ra elhúzott az MTK Budapest. Ugyan 7-6-nál egy pontra csökkentette a különbséget a Gödöllő, a kék-fehérek újra elhúztak, így 11-7-nél időt kellett kérnie Borkovits Zoltánnak. A vendégek azonban ezután sem tudtak igazán felpörögni, a fővárosi csapat már hét ponttal is vezetett a játszma derekán. 22-15-nél cserével próbált belenyúlni a mérkőzésbe a gödöllői együttes vezetőedzője, amely után két pontot nyert zsinórban a kékmezes gárda. Salomoni mester ekkor kikérte első idejét, ami kicsit stabilizálta az MTK-s lányok játékát, így végül a hazaiak megtartották a játszma végére az ötpontos különbséget. Sajnos a szett utolsó labdameneténél Szabó rosszul landolt, miután felment blokkolni, aminek csúnya térdsérülés lett a vége. A játékteret orvosi segítséggel hagyta el, és aligha vigasztalja, hogy a közönség sportszerűen megtapsolta.

A második szett elején nem látszott, hogy a Gödöllő elvesztette egyik legjobb játékosát, hiszen kétpontos előnyre tettek szert a vendégek. Lányaink azonban nem ijedtek meg, és még az első technikai szünet előtt megfordították az állást. Ezután Petőváry remeklésének köszönhetően négy ponttal elhúzott Salomoni együttese, de a Gödöllő visszajött a játszmába. A szett hajrája 21-21-nél kezdődött, ezelőtt nem sokkal Kilyénfalvi és Tímár is pályára léphetett. Ekkor az olasz szakember időt kért, ami olyannyira jótékony hatással volt a csapatára, hogy nem veszítettek több pontot lányai a szettben, így 25-21-re hozták azt.

A harmadik játszmában foggal-körömmel, kétségbeesetten küzdött a Gödöllő azért, hogy visszajöjjenek a meccsbe. Széles és Radomszki remek szerváira nem volt válasza az MTK-nak, így a második technikai szünet 16-15-ös vendég vezetésnél következett. Ekkor – a meccsen először – a kék-fehérek vezetőedzője hangosan kérte számon lányain a mutatott játék minőségét. Szűcs Kinga volt az, aki erre a legpozitívabban reagált, ugyanis a meccs hátralévő részében sokkal jobban játszott, mint az első két szettben. Ennek ellenére nem tudta lerázni a Gödöllőt az MTK, és a harmadik szett végig szoros volt. 24-24 után azonban a fővárosiak koncentráltak jobban, így végül hozták a játszmát, és ezzel a meccset is.

A párharc következő mérkőzésére csütörtökön kerül sor, Gödöllőn. Amennyiben másodszor is nyerni tud az MTK Budapest, akkor az Újpesttel játszhat majd az ötödik helyért.

Alberto Salomoni: – Az eredménnyel elégedett vagyok, a mutatott játékkal kevésbé. Látszik, hogy két hete nem volt meccsünk, és ezért elvesztettük a játék ritmusát. Többen is kisebb sérüléssel bajlódnak, így nem mindenki tudta a legjobbját nyújtani. Mielőbbi felépülést kívánok Szabó Adriennek.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!