Atlétika
Nemes Rita

Síkon is győzelemre született

Publikálva: 2016.08.02 Frissítve: 2016.08.02 Sísportok

Miklós Edit, az MTK Budapest alpesi sízője nyáron sem éppen lustálkodással tölti idejét. Amikor épp nincs lehetősége havas lejtőkön bizonyítani páratlan tudását, kőkemény ironman versenyen indul. Ha pedig ő elindul valahol, reszkethetnek a riválisok.

A 2014-es téli olimpián lesiklásban hetedik helyen végzett, azóta világbajnoki 13. hellyel és több Top10-es világkupa-eredménnyel – köztük egy dobogóval is – bizonyított alpesi síző, július 30-án az IRONMAN 70.3 Budapest mezőnyében indult.

A sízők számára a nyár a felkészülés időszaka, amelybe ezúttal belefért a rangos nemzetközi triatlonversenyen való részvétel is. Miklós Edit barátaival együtt, váltóban állt rajthoz az 1,9 kilométer úszásból, 90 kilométer kerékpározásból és 21,1 kilométer futásból álló ironman viadalon, ahol a kerékpározást vállalta magára. Az úszást Gergelyfy Marietta szenior úszóversenyző, a futást pedig Csáki Enikő maratonfutó teljesítette a csapatban.

Az E.M.E Girls nevű trió fantasztikusan szerepelt, magabiztosan nyerte meg a női váltóversenyt a rangos viadalon. Miklós Edit 2:34:42-es idővel fejezte be a 90 km-es kerékpáros távot.

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!