Kézilabda
Porobic Zoé

Sikeres évkezdet

Publikálva: 2015.01.04 Frissítve: 2015.01.04 Tenisz

Babos Timea három játszmában, hátrányból fordítva nyert Vang Csiang ellen, az 500 ezer dollár összdíjazású, sencseni WTA-versenyen. A mérkőzés 2 óra 15 percig tartott. A 21 éves magyar játékos következő ellenfele a 4. helyen kiemelt, kazah Zarina Dijasz lesz.

Az évnyitó versenyen a világranglista 99. helyén álló Babos csak egyesben áll rajthoz.A pompás kezdés után Timi saját honlapjának nyilatkozott:

– Nagyon örülök a győzelemnek! Az első szettben kicsit remegősen játszottam, sokat hibáztam, bréklabdáig sem jutottam el. Kicsit mérges is lettem magamra, hogy nem játszom úgy, ahogy szerettem volna. – mondta Babos. – Ezért a második szettben sokkal agresszívabban kezdtem teniszezni, ami meghozta a gyümölcsét. A döntő játszma kemény küzdelmet hozott, sok bréklabdával tarkítva. Végül egyszer sem veszítettem el a szervámat a meccs során. Hétfőn szünnapom lesz edzéssel.

A következő ellenfél, Dijasz karrierje során öt ITF-versenyt nyert, tavaly egyszer ünnepelhetett. A 2014-es szezonban a kazah játékos döntőt játszott Hongkongban (25 ezer dollár, kemény pálya), majd az Australian Openen a selejtezőből a főtábja harmadik fordulójáig menetelt. Utána veretlen maradt Kvanzsu-ban (Kína, 50 ezer dollár, kemény pálya). Júniusban döntős volt Nottinghamben (Anglia, 75 ezer dollár, fű), majd Wimbledonban a nyolcaddöntőben kapott ki Simona Haleptől. A szezon hajrájában, októberben finálét játszott Oszakában (Japán, 250 ezer dollár, kemény pálya), csak Samantha Stosur tudta legyőzni (7-6, 6-3).

babostimea.hu

 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!