Kézilabda
Szőke Szonja

Short track: „A járvány ellenére remek évünk volt” – Kun Bálint Tibor

Publikálva: 2022.01.06 Frissítve: 2022.01.06 Rövidpályás gyorskorcsolya

Rövidpályás gyorskorcsolya-szakosztályunk vezetőjével, Kun Bálint Tiborral beszélgettünk a 2021-es évről, valamint az idei szezon legfontosabb versenyeiről.

– Mennyire voltál elégedett a szakosztály 2021-es teljesítményével? 

Remek év volt, annak ellenére, hogy a vírushelyzet felforgatta a versenyszezont: a junior-világbajnokság mellett több nemzetközi megmérettetés is elmaradt. A Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség próbálta ezeket pótolni hazai viadalokkal, de nemzetközi porondon kevesebb lehetőségünk volt megmutatni, mit tudunk. Ahová eljutottunk, ott klubszínekben és a válogatottban is kitűnően teljesítettünk.

– Hogy áll a létszámunk?

A versenyzőállományt nem érintette jelentősen a járvány, és ami nagyon pozitív, hogy más klubokból is igazoltak hozzánk, ami azt jelenti, jól működik az egyesületünk és jó munkát végzünk. 2022-ben is szeretnénk bővíteni a csapatunkat, ez mindig a fő feladatok egyike, és többen jelezték már más egyesületekből, hogy szívesen csatlakoznának hozzánk. Főleg junior korcsolyázókról van szó, és mivel hamarosan véget ér az olimpiai ciklus, a fiatal sportolóinknak meglesz az esélye arra, hogy négy év múlva olimpiai csapattagok legyenek.

– Hogy alakult a 2021-es év vége?

Nagyon korán kezdődött az őszi szezon és rengeteg versenyen indultunk, mindössze három hétvégénk volt szabad. Fiataljaink is tudtak nemzetközi versenyen szerepelni, valamint Tiborcz Dániel és Bácskai Sára Luca tagja az olimpiai keretnek és minden esélyük megvan arra, hogy utazzanak a téli ötkarikás játékokra. Továbbá az ősz nagy eredménye, hogy a decemberi felnőtt országos bajnokságon a hat megszerezhető éremből négyet mi vittünk haza, ráadásul Bontovics Balázs megnyerte az egyéni összetettet. Tele volt pozitívumokkal az év, ha megtartják a nemzetközi versenyeket 2022-ben, akkor ez az esztendő még jobb lehet.

– Mi tartogathat 2022?

Az egyik legfontosabb verseny a közelgő junior országos bajnokság lesz, amin mindenképpen szeretnénk érmeket szerezni. Ha megrendezik a junior Európa-kupát, akkor ott több sportolónk leteheti a névjegyét. Picit előrébb tekintve szeretnénk, ha minél több versenyzőnk kijutna az Európai Olimpiai Ifjúsági Fesztiválra, illetve a junior-világbajnokságra, remélhetőleg idén már megrendezik ezeket. Továbbá célunk, hogy minél több nyugat-európai nemzetközi versenyen szerepelhessünk.

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!