Atlétika
Krizsán Xénia

Short track: Schönborn Melinda nyerte az összetettet (VIDEÓ)

Publikálva: 2022.02.12 Frissítve: 2022.02.12 Rövidpályás gyorskorcsolya

Rövidpályás gyorskorcsolyázónk megnyerte az összetett pontversenyt a junior országos bajnokságon.

Rövidpályás gyorskorcsolyázóink – szombaton – a Gyakorló Jégcsarnokban a junior országos bajnokság második napján indultak. A „C” korosztályban Szigeti Dóra ötödik lett 1000 méteren, míg a „B” korosztályban Schönborn Melinda arany-, Dobrán Flóra bronzérmet szerzett ezen a távon. A fiúknál Czank-Varga Benjámin a harmadik, Szilágyi Ábel a negyedik leggyorsabbnak bizonyult. A junior „A” mezőnyben Dobrán Fanni a harmadik, Zhang Yu Jie Dominik a negyedik, Krausz Ármin az ötödik helyen zárt.

A szuperdöntőben Szigeti Dóra harmadik helyen ért célba, ezzel összetettben is bronzérmet szerzett. Az eggyel idősebbek között Dobrán Flóra harmadik, Schönborn Melinda ötödik, Schönborn Virág hatodik lett a leghosszabb távon. Melinda ezzel begyűjtötte az összetett aranyat, Flóra a negyedik, Virág a hatodik lett.

A fiúknál Czank-Varga Benjámin harmadik, Szilágyi Ábel negyedik leggyorsabb volt, ezzel előbbi bronzérmes, utóbbi hatodik lett összet. A junior „A” szuperfinálébán Dobrán Fanni harmadik lett, csak úgy, mint a pontversenyben, míg a fiúknál Zsang Yu Jie Dominik negyedik, Krausz Ármin ötödik helyen zárt a szuperdöntőben és összetettben egyaránt.

A kisebbek szombaton kezdték meg a szereplésüket: a junior „E” korcsoportban Kiss-Gebora Bence megnyerte a 777 métert, majd 500 méteren is bejutott a döntőbe, ám ott akadályozásért kizárták.

A junior „D” lányoknál Dobrán Réka 1000 méteren hetedik, 500-on harmadik lett, míg Haszonits Hanna 1000 méter a hatodik leggyorsabbnak bizonyult.

A junior „D” fiú 500 méteren Kun Bence Benedek simán nyert, 1000 méteren pedig az ötödik helyen végzett.

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!