Atlétika
dr. Nguyen Anasztázia

Short track: két aranyérem a zárónapon

Publikálva: 2023.01.24 Frissítve: 2023.01.24 Rövidpályás gyorskorcsolya

Szigeti Dóra 1000 méteren és vegyes váltóban is a dobogó legfelső fokára állhatott az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál utolsó napján.

Rövidpályás gyorskorcsolyázónk, Szigeti Dóra remekül kezdte az EYOF zárónapját is, hiszen 1000 méteren megnyerte az előfutamát, a negyeddöntőben is első lett, majd az elődöntőből másodikként jutott a fináléba. Dóra a döntőben fantasztikusan korcsolyázott, elsőként ért célba, így az egyéni versenyt egy arany-, egy ezüst-, és egy bronzéremmel zárta.

Tehetséges sportolónk ezt mondta a döntő után:

– Úgy mentem fel a jégre, hogy ajándékként tekintettem erre a döntőre, mert az elődöntőben majdnem kizártak. Hat körrel a vége előtt az élre akartunk állni, ami nem jött össze, ráadásul Hanna Mazur belement Lucába, aki elesett. Két körrel a vége előtt úgy gondoltam, el kell indulni, és hallottam, hogy Luca is kiabál a pályáról, hogy hajrá, Dóri! Muszáj volt megcsinálni az előzést... Amit ígértem, betartottam, megszereztem az aranyérmet!

Az utolsó számban, a 2000 méteres vegyes váltóban a Haltrich Luca, Szigeti Dóra, Jancsó Zalán, Major Dominik összeállítású váltó magabiztos győzelemmel koronázta meg a magyar válogatott teljesítményét.

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!