Kézilabda
Koronczai Petra

Sérültjeink visszatérésével még erősebbek lehetünk

Publikálva: 2014.09.11 Frissítve: 2014.09.16 Labdarúgás

Válogatott játékos volt, igazi góllövő. Azon kevesek egyike, akit szerettek az Üllői úton és Hungária körúton egyaránt. Hosszú évek óta erősíti az MTK szakmai stábját, sőt az utóbbi időben már a fiának is állva tapsolhatnak bombagóljai után a kék-fehér hívek. Pölöskei Gáborral beszélgettünk.

– A kívülálló úgy látja, hogy az MTK-nál ugyan Garami József a feje – szakmai igazgatóként – az edzői stábnak, de igazi csapatmunka zajlik a gárda felkészítésében. Valóban így működik mindez a gyakorlatban?

Abszolút. Természetesen Garami József osztja el a heti feladatainkat, de mindenkire fontos szerep hárul a munkában. Régi összeszokott csapat a miénk, az edzőkkel, masszőrökkel és Szilágyi doktorral együtt. Értjük és megértjük, jól kiegészítjük egymást.

– Milyen feladat hárul rád?

Esetenként részt veszek az ellenfelek feltérképezésében, illetve az edzéseket együtt vezetjük Ciki bával (Teodoru Vaszilisz, Garami József másik segítője), ami alatt rám, a kis rövidpasszos játékok gyakoroltatása hárul.

– A Győri ETO mellett futballoztál a honi labdarúgás két fellegvárában, a Fradiban és az MTK-ban is. Mi a fő különbség a két nagy rivális között?

Teljesen más a két klub, de érdekes, hogy a hatalmas rivalizálás ellenére igazi sportbarátság van az egyesületek közt. A Fradi főleg az én játékos-pályafutásom idején szinte mindig teltház előtt játszott Magyarország legnépszerűbb csapataként, míg az MTK-t már akkor is a családias hangulat, a nyugodt környezet jellemezte. Nem változott ez sokat a mai napig sem.

– Vissza a jelenbe! Nem lehet egyszerű helyzet, hogy Zsolt fiad is a kezed alatt formálódó keret tagja. Hogy kezelitek ezt?

Bizony, nehéz élethelyzet. Vezetőedzőként szerintem nem is tudnám kezelni. Szerencsére automatikusan kialakult az, hogy Zsolt dolgaival nekem nem kell foglalkoznom, a többi edzőkolléga leveszi ezt a terhet a vállamról. Persze családi ebédek idején beszélgetünk a fociról és az MTK-ról, de ez része a normális apa-fiú kapcsolatnak.

– Mi a véleményed a bajnoki rajtról, meddig juthat el a csapat idén?

Jól kezdtük a szezont, főleg a pontszám tekintetében. A tabellán most elfoglalt dobogóközeli helyünket nagyjából reálisnak érzem, de amikor sérültjeink visszatérnek, még előrébb is léphetünk a mutatott játék terén.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!