Kézilabda
Kobela Tamara

Semmiből a csúcsra

Publikálva: 2015.01.09 Frissítve: 2015.01.09 Kézilabda

Alig két év alatt kellett a semmiből kialakítani az MTK Budapest kézilabda-szakosztályának modelljét. Majoros Gusztáv, edző a kezdetektől a munka dandárját vállalta.

– Tavaly még az első csapatot irányíthatta, nem visszalépés újra korosztályos együtteseknél edzősködni?

– Nem sértődés kérdése volt. Kényszerhelyzetben voltunk, én tűzoltásra vállalkoztam. Fő feladatom a szakosztályi modell kialakítása.

– Miért vágott bele ebbe a sziszifuszinak tűnő munkába?

– Első osztályú együttessel rendelkező klubnak, kötelező jelleggel működtetnie kell junior, ifjúsági és serdülő kézilabdacsapatokat. A nulláról indulva, úgy gondolom, hatékony szervezőmunkát végeztünk. – mondta Majoros. – E korosztályokban eredményesen szerepelnek együtteseink, talán fontosabb, hogy a jövő élsportolóit sejtjük közöttük.

– Kétszáz gyermeket sportoltatnak. Ez az a munka, amely sosem ér véget.

– Filozófiánk szerint senkit sem küldünk el, mindenkinek megadjuk a lehetőséget az élsport felé vezető útra. Egyébként gyermekcsapatokat is működtetünk. Olyan iskolákba vittük be a kézilabdát, ahol még nem űzték azt. Célunk az, hogy szeressék meg a játékot és később jöjjenek az egyesületbe.

– 2015-re mit terveznek?

– Elképzelésünk szerint mindkét irányt támogatjuk. Legyen minél szélesebb tömegbázisunk, de teremtsük meg a lehetőségét élsportolók képzésének is.A junior bajnokságban, öt győzelemmel és nyolc vereséggel  a kilencedik helyen áll, az ifjúságiban, még jobb szerepléssel, kilenc győzelemmel egy döntetlennel és három vereséggel a negyedik az MTK Budapest. Blaubacher Dóra már tagja az ifjúsági válogatottnak. A serdülők között egyenesen dobogós a gárda: nyolc győzelemmel és két vereséggel a második.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!