Tenisz
Fucsovics Márton

Se ok, se idő a búslakodásra (GALÉRIA)

Publikálva: 2016.11.19 Frissítve: 2016.11.19 Röplabda

Pontot ugyan nem szerzett, de megnehezítette a címvédő dolgát az MTK Budapest

MTK Budapest – LINAMAR-Békéscsabai RSE 0-3 (12, 24, 19)

MTK Budapest
: Szűcs K., Lakatos E., Hackl, Lutter, Papp O., Petőváry
Csere: Tímár E. (liberó), Kilyénfalvi, Lesi
Vezetőedző: Alberto Salomoni

LINAMAR-BRSE: Szakmáry, Clement, Tálas, Bodnár D., Matics, Csengeri
Csere: Molcsányi (liberó), Ludmán, Petrenkó
Vezetőedző: Szasa Nedeljkovics

A női röplabda NB I ötödik fordulójában az MTK Budapest a bajnoki címvédő LINAMAR-Békéscsabai RSÉ-t látta vendégül a Városmajorban.

Mindkét oldalon volt egy-egy fontos hiányzó: Alberto Salomoni Nagy Fannira, Szasa Nedeljkovics pedig Soós Nikolettre nem számíthatott sérülés miatt.

A találkozót a vendégek kezdték jobban: Szasa Nedeljkovics tanítványai háromszoros bajnokhoz méltó magabiztossággal léptek pályára, az első technikai szünetben már hatpontos előnyben voltak a megszeppentnek tűnő kék-fehérekkel szemben. Az első szettben a hazaiak bátortalanul, ellenfelüket talán túlságosan is tisztelve játszottak, így nem tudták megnehezíteni a viharsarkiak dolgát (12-25).

A második játszmában már ismét a Vasas és az UTE ellen látott MTK Budapest lépett pályára: a kék-fehérek korán magukhoz ragadták a vezetést, szemmel láthatóan élvezték a játékot, annak szinte minden elemében felnőttek az elmúlt három bajnokság győzteséhez. A vendégek mestere előbb 6-3-nál, majd 18-14-nél kért időt, sokáig úgy tűnt, hasztalanul. A hajrához közeledve aztán megrázták magukat a csabaiakat, 24-24-nél utolérték ellenfelüket, és sajnos jobban bírták idegek harcát (24-26).

A harmadik szett eleinte kiegyenlített játékot hozott, az első technikai szünetben egy ponttal még a fővárosiak vezettek. Ezt követően azonban a békéscsabaiak ismét rá tudták erőltetni akaratukat az időnként fáradni látszó hazaiakra, akiket sikerült is lerázniuk. Hiába kért időt Alberto Salomoni előbb 9-11-nél, majd 9-14-re, a vendégek – rutinos csapat lévén – már nem engedték ki a kezükből az előnyt, így végül 3 ponttal távozhattak a Városmajorból (19-25).

Az MTK Budapestnek mindazonáltal se oka, se ideje nincs a búslakodásra: egyrészt a találkozó nagy részében méltó ellenfelei voltak a jelenleg egyeduralkodónak tűnő Békéscsabának, másrészt vasárnap Jászberénybe kell látogassanak Alberto Salomoni lányai, és ott, ilyen játékkal meglehet a győzelem.

Alberto Salomoni: – Gratulálok a Békéscsabának, ezen a meccsen bebizonyították, hogy méltán ők a bajnokok. Elégedett vagyok a csapatommal, bár az első játszmában kissé megilletődötten játszottunk, a másodikban viszont visszatértünk a meccsbe, akkor agresszívan játszottunk és nyitottunk, s ha azt nyerjük, akkor egészen más lett volna a mérkőzés képe. Ha ilyen erős csapat ellen is versenyképesek akarunk lenni, akkor meg kell tanulnunk türelmesebben játszani, és nem kapkodni a kulcspillanatokban.

 
Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!