Atlétika
Nemes Rita

Schermann Bianka elengedte az Eb-kihagyást, újra nagy elánnal készül

Publikálva: 2021.01.13 Frissítve: 2021.01.13 Torna

Klubunk tornásza, Schermann Bianka egyre jobb állapotban érzi magát a sérülése után, és már csak a következő versenyekre koncentrál.

Az MTK Budapest 17 éves tornásza, Schermann Bianka izgatottan várja az év első versenyeit, motivációját pedig az sem csökkenti, hogy az elmúlt hetekben igen váratlanul, és a lehető legrosszabbkor szenvedett sérülést.

Bianka a decemberi Európa-bajnokság előtti egyik utolsó edzésen az ugráshoz való nekifutásnál kapott a derekához, és nagy fájdalma másnap sem akart szűnni, így végül nem utazott el Mersinbe. Helyére klubunk másik kiválósága, a kétszeres olimpikon Böczögő Dorina lépett be, és végül szerzett bronzérmet a csapattal. Bianka tulajdonképpen csak az Eb-időszakot pihente végig, azóta edz tovább, ahogyan tud.

– Éppen most hétfőn éreztem, hogy a hátam hirtelen sokkal jobb lett, így felemáskorláton is elkezdtem a gyakorlatomban lévő elemeket csinálni, tudtam haladni. Még ősszel a magyar bajnokságon volt egy lábhúzódásom is, az viszont még mindig eléggé fáj. Remélem, most már az is javulni fog – mondja  versenyzőnk, aki azért óvatosságra törekedve igyekszik újra formába lendülni.

– Az elején kicsit féltem edzeni, mert minden futásnál arra gondoltam, mi lesz, ha megint fájni fog a hátam. Aztán szépen lassan elmúlt ez a gondolat. A napokban kaptuk meg az idei elméleti versenynaptárt. Kicsit meglepett, hogy már február végétől jönnek a versenyek, világkupákat rendeznek. A tervem most az, hogy időben kezdem el összeállítani a gyakorlataim. Tavaly ezt nem teljesen így tettem. Pont az utolsó pillanatban lettem kész. Az első félév fő versenye az Európa-bajnokságb lesz áprilisban. Közvetlen előtte viszont nincs nagyobb verseny, a magyar bajnokság majdnem egy hónappal előzi meg. Én nem biztos, hogy így állítottam volna össze, de érthető, a fő szempont nem az volt, hogy Biankának hogy tetszik a nemzetközi versenynaptár. (Nevet.)

Tornászunk tehát a tőle megszokott elánnal és lelkesedéssel készül a következő versenyekre, az Eb kihagyására pedig már nem sokat gondol.

– Mindenki azt kérdezi, mennyire zavar, mennyire érint még most is rosszul, hogy nem mehettem. Akkor két-három napig valóban nehéz volt elfogadni és feldolgozni, de hamar túltettem magam rajta. Szinte egyből azzal kezdtem el foglalkozni, hogyan fogok tudni a leggyorsabban felépülni, és miként tudok a legjobban felkészülni a következő szezonra.

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!