Atlétika
Nagy Marcell

Sakk: Terbe Zsuzsanna bronzérmes a Mitropa-kupán

Publikálva: 2022.05.10 Frissítve: 2022.05.10 Sakk

Az MTK Budapest sakkozója, Terbe Zsuzsanna a magyar női csapat tagjaként bronzérmet szerzett a Korzikán rendezett Mitropa-kupán.

Értékes bronzérmet szerzett a magyar női sakkcsapat a közép-európai válogatottak hagyományos sakkversenyén, a Mitropa-kupán.

A Korzikán rendezett, tízcsapatos megméretésen a Gonda László vezette válogatottban helyet kapott az MTK Budapest női magyar bajnoka, Terbe Zsuzsanna (jobbra) is. Mellette Mihók-Juhász Barbara képviselte a rutint a nemzeti együttesben, amely továbbá három ígéretes tinédzserrel, a 15 éves Gaál Zsókával, a 16 esztendős Karácsonyi Katával és a 2005-ös születésű Demeter Dorinával volt teljes. 

A lányoknak az utolsó fordulóig megvolt az esélyük a legfényesebb éremre, ám végül 21 ponttal az előkelő harmadik helyen zártak a franciák, valamint szlovénok mögött. Zsuzsi a kilenc összecsapásból nyolcon szerepelt, ezeken a három döntetlenjével és a három győzelmével 4,5 pontot gyűjtött, így holtversenyben a csapat második legjobb pontszerzője lett.

A női válogatott mellett a férfiak is bronzéremnek örülhettek. A csapatot Erdős Viktor, Németh Miklós, Kozák Ádám, Csiki Endre és Pásti Áron alkotta.

A női válogatott részletes eredményei ITT érhetők el.

(Fotók: Magyar Sakkszövetség)

 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!