Kézilabda
Koronczai Petra

Sakk: tavaly magasra tették a lécet az MTK Budapest fiataljai

Publikálva: 2022.01.05 Frissítve: 2022.01.05 Sakk

A hazai bajnokságokon számos kimagasló eredményt értek el 2021-ben az MTK Budapest korosztályos sakkozói, akikre az új évben is várnak az itthoni megméretések.

A Magyar Sakkszövetség a napokban kihirdette a 2022-es legrangosabb hazai ifjúsági versenyeinek időpontjait. A tervezet alapján a fiatalokra április 29., valamint május 1. között vár a korcsoportos rapid egyéni és csapatbajnokság.

Tavaly ezen a viadalon is kiemelkedően szerepeltek az MTK Budapest ígéretei. A debreceni seregszemlén egyéniben Juhász Ágoston (U16) ezüst-, Kiss Inez (L10), Tóth Lili (L12) és Koltai Dóra (L18) bronzéremnek örülhetett, továbbá az U18-as csapatunk (Öngut Tamás, Gehér Koppány, Juhász Ágoston, Kovácsy Barnabás, Koltai Dóra, Fodor Kornél) országos bajnoki címet nyert, az U14-es gárdánk (Mátyássy Lázár, Thierry Edvárd, Tóth Lili, Szalóki Árpád, Tóth Rafael, Berta Sándor) tagjainak nyakába pedig ezüstérmet akasztottak. 

A korcsoportos magyar bajnokság kiírt időpontja július 23. és 30. közé esik. Tavaly a fiatalabb sakkozók tapolcai országos bajnokságán Mátyássy Lázár (U12) arany-, Tóth Lili (L12) ezüst-, Kiss Inez (L10) bronzérmet szerzett a korcsoportjában, míg az idősebbek egri megméretésén Gergely Dániel U14-ben, Juhász Ágoston U16-ban, Öngüt Tamás és Koltai Dóra U18-ban lett második, emellett Gehér Koppány (U18) is éremnek örülhetett – bronznak. 

Az országos ifjúsági és gyermek csapatbajnoksággal kapcsolatban egyelőre csak arról tájékoztatott a szövetség, hogy az őszi szünetben várható a rendezése. Természetesen erről a versenyről is kellemes emlékei vannak klubunknak 2021-ből. Az egyes számú alakulatunk Juhász Ágoston, Öngüt Tamás Günes, Gehér Koppány, Kovácsy Barnabás, Bokorovics Bertalan, Mátyássy Lázár és Koltai Dóra összetételben nyert, így az MTK szakosztálya a hét évvel ezelőtti újraindulása óta először végzett az ifjúsági csapatbajnokság élén, majd a klubok közötti pontversenyt is megnyerte. 

A győztes együttest szakosztályelnökként és kapitányként a 2021-es év utolsó napján váratlanul elhunyt nemzetközi nagymester, Kállai Gábor irányította. Így az év eleji bizakodásunk mély fájdalommal ötvöződik, hogy a következő sikereinket a sportág, valamint az utánpótlás-nevelés iránt elkötelezett, nagytudású szakember jelenléte nélkül érhetik el reménységeinknek. 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!