Atlétika
Nemes Rita

Sakk: szépen helytálltunk az online ifjúsági Eb-n

Publikálva: 2021.10.22 Frissítve: 2021.10.22 Sakk

Összességében jól teljesítettek az MTK Budapest fiatal sakkozói a hibrid, online ifjúsági Európa-bajnokságon: Mátyássy Lázár és Tóth Lili is a legjobb húszban zárt a korcsoportjában.

Csütörtökön véget ért a korosztályos sakkozók egy héten át tartó hibrid, online Európa-bajnoksága. A Magyar Sakkszövetség nagytermében a tizenöt magyar játékos között négy MTK Budapest-ígéret igyekezett bizonyítani, a torna 9 fordulós volt, 90 perc plusz lépésenként 30 másodperc játékidővel. 

Az MTK-sok közül az egyik legjobban az U12-es nyílt versenyben érdekelt Mátyássy Lázár teljesített. Ígéretünk a hetedik forduló után még a kimagasló harmadik helyen állt, azonban végül az orosz, valamint a török ellenfelétől is vereséget szenvedett, így meg kellett elégednie az 5,5 ponttal és az ehhez járó 19. hellyel.

Az U12-es lányok mezőnyében Tóth Lili ugyanúgy a 19. helyen végzett. Ő éppen a hajrára kapta el a fonalat, és az utolsó három fordulóban portugál, török, valamint azeri kihívót legyőzve érkezett meg a legjobb húszba, szintén 5,5 ponttal.

Koltai Dóra is közel járt a top húszhoz az U18-as lányok között. Fiatal sakkozónk az utolsó fordulóban a korcsoport másik magyarjával, Juhász Judittal játszott döntetlent, és végül 4 ponttal a 22. helyen fejezte be az Eb-t.

Az U14-es nyílt viadaltól Gergely Dániel szépen búcsúzott, hiszen az utolsó három fordulóban 2,5 pontot gyűjtött, így összességében 4,5 ponttal az 53. hely jutott neki. A magyar csapat legeredményesebbnek bizonyuló játékosa is ebben a korcsoportban szerepelt: a Barcza Gedeon SC-t erősítő Palczert Mátyás a 8. lett. 

A részletes eredmények ITT érhetők el. 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!