Atlétika
Szentgyörgyi Zita

Sakk: remekül zárták csapataink a Budapest-bajnokságot

Publikálva: 2022.03.28 Frissítve: 2022.03.28 Sakk

Az MTK sakkcsapatai befejezték szereplésüket a Budapest-bajnokság első- és másodosztályában, a kitűnő pozíciók megtartása az utolsó forduló eredményeitől függ.

Kiválóan szerepeltek az MTK Budapest sakkcsapatai a Budapest-bajnokság utolsó előtti fordulójában, amely együtteseink számára a pontvadászatok végét is jelentette, hiszen a sorsolás szerint a zárókörben szünnaposak a gárdáink.

Vasárnap az első osztályban az MTK II. a rivális, papíron jobb erőkből álló Sirály SÉ-vel mérkőzött meg a Lauder Iskolában, és ért el bravúros, 6-6-os döntetlent. Ezzel a csapat megőrizte az első helyét a tabellán.

A másodosztályban az MTK III. a Pestszentlőrinccel találkozott, és aratott 8-4-es győzelmet, így jelenleg a második helyről várja a záróforduló alakulását.

– Vasárnap meglepően jól vettük az akadályokat – számol be Fodor Balázs csapatvezető. – Sajnálatos módon több kulcsfontosságú játékosunk sem tudott részt venni a fordulón, így finoman szólva sem a legerősebb csapatokkal álltunk ki. Ezzel együtt az első osztályban úgy sikerült döntetlent kiharcolnunk, hogy az előzetes esélyek az értékszámok alapján 11-1-et mutattak az ellenfél javára. A másodosztályban elért eredményünk pedig korrektnek mondható. Az első osztályban már biztos az érmünk, a színe a többi csapat utolsó meccsén múlik. A másodosztályban is van esélyünk a dobogóra, de ott még elég kiélezett a verseny. 

A csapatvezető szerint a bajnokságban nyújtott teljesítmények alapján több játékos is megérdemli a kiemelést. Juhász Ágoston az MTK II. első tábláján többször nagymesterek ellen játszott, végül így is 6-ból 4,5 pontot hozott. Kálóczi Kristóf pedig az MTK II. legjobb pontszerzője lett a megszerezhető 8-ból kiérdemelt 5 pontjával.

Az MTK III.-ban Varga Boldizsár a 2-3. táblán a 7-ből 6,5 pontot tett a közösbe, míg ugyancsak a másodosztályban ért el 7-ből 6 pontot Boros Krisztián Levente.

A Budapest-csapatbajnokság I. osztályának tabellája ITT érhető el.
A Budapest-csapatbajnokság II. osztályának tabellája ITT érhető el.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!