Ritmikus gimnasztika
Pigniczki Fanni

Sakk: mesteri és visszafogott teljesítmények az U20-as ob-n

Publikálva: 2023.03.01 Frissítve: 2023.03.01 Sakk

Az MTK Budapest sakkozói közül többen várakozáson alul teljesítettek az U20-as ob-n, de azért akadt dicséretes szereplés.

A múlt hét végén zárult a sakkozók U20-as magyar bajnoksága Budapesten. A hétfordulós, svájci rendszerű versenyen több fiatal is megmérette magát az MTK Budapestből.

A megsüvegelendő teljesítmények egyike Tóth Lili nevéhez fűződik. 14 éves játékosunk a fiúmezőnyben indult, és több erős ellenfelet legyőzve négy ponttal az előkelő kilencedik helyen végzett. Lili ezzel 78 Élő-pontot gyűjtött, és elérte a női Fide-mester (WFM) címet.

Az MTK színeiben Buri Kata szerepelt a legjobban a lányok között. Vendégjátékosunk 4,5 pontot kiérdemelve és 17 élő pontot szerezve bronzérmes lett. 

Klubunk edzője, Fodor Balázs így összegezte a többiek teljesítményét:

– Játékosaink felemás teljesítményt értek el, de mindegyiküknek kiváló lehetőséget nyújtott a verseny. A női mezőnyben Kiss Inez két pontot gyűjtött, ezzel 14 Élő-pontot nyert. Vendégjátékosunk, Buri Petra négy pontot szerzett, amellyel 54 Élő-pontot veszített. A fiúk között Juhász Ágoston érte el a legjobb MTK-s helyezést, nyolcadik lett négy ponttal, és ezzel 17 Élő-pontot veszített.

Ugyanitt Mátyássy Lázár a tizedik, Gehér Koppány a tizenharmadik, Gergely Dániel a tizennyolcadik, míg Virág Bálint a huszonötödik helyen zárt.

– Az eredményekből kiindulva könnyen negatív képünk lehet, de nem szabad elfelejteni, hogy ez országos bajnokság volt, amely mindig sokkal megterhelőbb, mint egy sima egyéni verseny. Helyén kell tudnunk kezelni az eredményt, leszűrni a tanulságokat és tanulni a hibákból. Bízom benne, hogy ez mindenkinek sikerülni fog! – mondta Fodor Balázs.

A részletes eredmények ITT érhetők el.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!